Guvernul pune botniță presei! Se pare că Executivul vrea să modifice legea care privește liberul acces la informaţii publice. Pe de altă parte, oficiali ai Ministerului Sănătăţii ar dori chiar abrogarea acestei legi, informează B1 TV. 

La Palatul Victoria ar exista în lucru un proiect de modificare legii ce vizeaza liberul acces la informaţii publice cu prevederi care „să împiedice ziariștii să ceară informații de genul listelor”, scriu jurnaliștii de la romaniacurata.ro, care citează surse din Ministerul Justiției.

Totodată, la Guvern ar avea loc mai multe consultări legate de modificarea legii 544 din 2001, privind accesul liber la informaţii publice. Vorbim despre legea care le permite românilor să ceară instituțiilor statului date despre cheltuirea banilor publici, contracte, organigrame sau licitații.

Mai mult, dintr-un document citat de PressOne, reiese că oficiali ai Ministerului Sănătăţii doresc chiar abrogarea acestei legi.

Documentul este un răspuns pe care oficiali din Ministerul Sănătăţii îl dau unei adrese a Ministerului Consultării Publice şi Dialogului Social − iniţiatorul modificării legii.

Mai exact, doi oficiali din Ministerul Sănătăţii propun abrogarea legii pentru că oamenii ar abuza de această lege, iar informațiile publice sunt, oricum, disponibile pe site.

Un reprezentant al Ministerului Consultării Publice a confirmat că există o discuție despre modificarea Legii 544 pe 2001, dar că totul este în fază incipientă.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.