Guvernul aprobă prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Hotărârea a fost adoptată „în unanimitate” în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Starea de urgență va fi prelungită pe o perioadă de 30 de zile, începând de miercuri, 17 iunie.

„Se propunea prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării, pentru 30 de zile, începând cu data de 17 iunie”, a spus premierul Ludovic  Orban.

Sunt luate urmăroarele măsuri de relaxare: reluarea activității economice în mall-uri, cu excepția cinematografelor, restaurantelor și sălilor de jocuri; se va relua activitatea sălilor de fitness și aerobic în condițiile stricte; se reia activitatea în after-school-uri și grădinițe pe perioada verii.

„În plus, am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interior. Noi nu am închis bisericile, au fost deschise. Nu s-a permis oficierea slujbelor, s-au permis diferitele evenimente pentru botezuri, căsătorii, sigur, cu un număr limitat de persoane. Bisericile nu au fost închise, cei care au titrat că se redeschid bisericile nu au redat corect adevărul. Decizia este aceea de a permite oficierea slujbelor și în interior, fiind de dimensiuni variabile, va fi un număr redus de credincioși care vor putea asista la slujbă, de aceea se va face atât în interior cât și exterior. Aici vor trebui respectate reguli, purtatul măștii, dezinfectarea spațiilor comune”, a mai spus  Orban.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.