Fostul președinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a dat publicității vineri o scrisoare în care refuză să apere „reunificarea” Rusiei cu Crimeea şi a făcut apel la încetarea „escaladării” crizei ucrainene, care, în opinia sa, ar putea duce la un nou Război Rece.

„Cel mai important este să se oprească escaladarea periculoasă, să se găsească o soluţie pe placul cetăţenilor Ucrainei şi Rusiei, să se împiedice un nou Război Rece”, a scris laureatul Premiului Nobel pentru Pace într-o misivă publicată de cotidianul Komsomolskaia Pravda, potrivit mediafax.

El a răspuns unei solicitări care i-a fost lansate cu o zi înainte pe aceeaşi cale de Vitali Tretiakov, un fost patron de presă din perioada Perestroika. Tretiakov i-a cerut lui Gorbaciov să se adreseze cancelarului german Angela Merkel pentru a-i solicita „să nu împiedice reunificarea paşnică a Crimeei şi Sevastopolului cu Rusia”.

„Sunt surprins că dumneavoastră nu cunoaşteţi poziţia mea în legătură cu evenimentele din Ucraina”, i-a răspuns Mihail Gorbaciov.

„Preşedintele rus (Vladimir Putin) este în contact aproape în fiecare zi cu alţi şefi de stat, inclusiv cu Merkel”, a subliniat el, adăugând că nu vrea să se „amestece”.

„Eu v-aş sfătui mai degrabă să reflectaţi asupra originii reale a evenimentelor actuale. Eu o văd în întreruperea (politicii) Perestroika, în destrămarea fără sens a Uniunii Sovietice” în 1991, a apreciat Gorbaciov.

loading...

1 COMENTARIU

  1. Gorbaciov eu BOU si un tradator,vanzator.A vandut totul pe 1.000.000 dolari ca a tiparit o brosurica,pe care a cumparat-o sua imediat,ca sa poata sa ia banii tradatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.