Întâlnirea informală a preşedinţilor de organizaţii locale cu Biroul permanent al PDL nu a ajuns la niciun rezultat în privinţa schimbărilor în structura guvernului. De altfel, Emil Boc a anunţat, preventiv, înainte de reuniune, că se va discuta doar despre Mişcarea populară, nu şi despre remaniere. În realitate, surse din interiorul PDL ne-au informat că exact despre remaniere a fost vorba, dar baronii au respins orice schimbare a status quo-ului.

Preşedintele Băsescu ar dori schimbarea întregului Executiv, cu un premier nou, cel mai probabil Ceorge Maior, care ar renunţa la şefia SRI. La această variantă s-a opus atât premierul, cât şi o grupare importantă din PDL care susţine că singura variantă pentru un nou premier ar fi Vasile Blaga. Este greu de crezut că Traian Băsescu ar accepta nominalizarea lui Blaga, deci conducerea PDL va respinge orice remaniere.

În schimb, s-a clarificat o formulă de reorganizare teritorial-administrativă, în care Harghita şi Covasna ar urma să rămână fiecare judeţe separate, în vreme ce la nivel naţional ar fi înfiinţate 13 megajudeţe, inclusiv Bucureşti-Ilfov. Reorganizarea, li s-a spus baronilor locali, ar fi cel mai bun pretext pentru comasarea alegerilor, care ar creşte confuzia electoratului şi , deci, şansele de a evita discuţiile despre eşecul guvernării.

De altfel, este aşteptată o întâlnire a liderilor PDL cu preşedintele , cel mai probabil la vila Lac 2, după ora 17.

 

Citiţi mai multe pe dcnews.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.