Gazprom intenționează să cumpere Pro TV.

Potrivit Hotnews.ro, gazprom-Media, o subsidiară a gigantului rus Gazprom, poartă discuţii cu Central European Media Enterprises (CME) pentru a prelua operaţiunile din România şi Bulgaria, care detine liderul pietei locale de media, Pro TV.

În luna ianuarie, Cătălin Tolontan scria pe blog despre o posibila vânzare pe bucăți a acestor operațiuni, inclusiv faptul că Pro TV ar fi de vânzare.În luna decembrie, reportervirtual.ro menționa intenția de vânzare a studiourilor MediaPro și a posturilor de radio Pro FM și InfoPro.

Conglomeratul rus este prezent în piața media de peste un deceniu și jumătate, prin Gazprom Media – companie care în 2012 avea o capitalizare de 200 de miliarde de ruble și care este activă pe toate segmentele media din Rusia. În 2013, Gazprom Media și-a extins portofoliul prin preluarea unui alt grup media rus, Profmedia, controlat de magnatul Vladimir Potanin.

Cine este Gazprom

Gazprom este gigantul energetic rusesc controlat de stat.

În urmă cu câțiva ani a fost limpede cine conduce Gazprom în momentul în care unul dintre adjunctii directorului executiv si presedintele diviziei petroliere, Alexander Riazanov, a fost concediat fiind înlocuit cu un fost ofițer KGB, după cum scria The Financial Times.
În locul acestuia, compania l-a numit pe Valeri Golubev, președintele diviziei de investiții, în functia de adjunct al directorului executiv. Golubev a lucrat pentru KGB din 1979 până la sfârșitul URSS, când s-a alaturăt lui Alexei Miller, directorul executiv al Gazprom, și lui Putin în consiliul orasului St. Petersburg.
Mișcarea de la Gazprom anunța încă de atunci consolidarea la conducere a  foștilor membri ai serviciului de securitate din Rusia, oameni de bază ai lui Putin.

loading...

1 COMENTARIU

  1. De mentionat „CONTROLAT DE STAT„ asa se face avere si se mentine o tara bogata prin firme si cooperatii care sunt controlate de stat, nu privatizate ca la noi… gen DACIA, CFR, ROMPETROL, PETROM, OLTCHIM, ROSIA MONTANA, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.