Florin Călinescu susține decizia luată de actorul Dragoș Bucur și de soția acestuia, Dana Nălbaru, de a-și retrage fiica de la școală. El trage un semnal de alarmă asipra situației din învățământ.

„Este criminal ce se întâmplă! Peste orice parcă poţi să treci cu vederea, dar în această ţară să nu ai grijă de învăţământ, de sănătate, de câteva autostrăzi şi de turism, mi se pare… Da, genul acesta de învăţătura mi se pare o crimă. Pe plan mondial nu creează decât slugile unor sisteme care vor profit. Niciun copil nu este încurajat să aibă iniţiativa! Este împins cu forţa într-o bancă, să înveţe ceea ce au nevoie naţionalele, transnaţionalele şi aşa mai departe. Şi toată lumea urlă la aceşti copii să facă una şi alta ca nişte corporaţii să scoată profit”, a apus Florin Călinescu, potrivit life.ro.

Călinescu spune că sistemul de învătământ permite unui număr uriaș de studenți să termine o facultate, însă locurile de muncă sunt insuficiente pentru a le oferi posibilitatea de a lucra în domeniul ales. În acest context, o aduce în discuție și pe Ecaterina Andronescu, senator PSD.

„Imbecilitatea sistemului nostru este incomensurabilă. La fiecare nou ministru, la schimbarea de putere, se mai schimbă ceva şi în învăţământ! Când o văd pe madam Andronescu că glăsuieşte, după 27 de ani, despre învăţământ, mi se face rău! Ce s-a întâmplat? Când am dat eu la teatru erau 8 locuri de băieţi şi atâţia terminam! Astăzi, fiecare universitate din ţară, inclusiv alea făcute pe genunchi, la ţară, au făcut şi nişte secţii (unde dracu’ s-au acreditat şi de ce?) ca să producă mii de actori pe an, fără să aibă responsabilitatea viitorului lor”, a adăugat acesta, potrivit B1.

loading...

2 COMENTARII

  1. Ecaterina Andronescu a fost supranumita de profesori „Abramburica”. Porecla oglindea o stare de fapt: sistemul de invatamant a trebuit sa suporte o noua reforma – a cata?! – care sa-l „modernizeze” !
    Rezultatele s-au vazut la examenele de capacitate si de bacalaureat !
    Invatamantul si Sanatatea sunt domenii sensibile si de mare impact asupra societatii in ansamblul ei. Din nefericire insa oamenii politici intervin acolo unde doar specialistii sunt cei mai in masura sa propuna reforme. Rezultatele se vad cu ochii liber… elevii sunt din ce in ce mai slab pregatiti si nu fac fata examenelor, bolnavii sunt tratati in conditii mizere.
    Asemenea reforme prost gandite sunt adevarate atentate la siguranta nationala si la bunul mers al societatii romanesti.

  2. alta Dona,de vita veche,aleasa a neamului,numai a jurat,mintit si furat de cincinale,inainte tovarasa,dupa doamna peste noapte,o pui la poligrsf,sare acul,arde hirtia si cerneala

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.