Filmul „Americanul/ The American”, în regia lui Anton Corbijn, cu George Clooney în rolul principal, s-a situat în fruntea box office-ului nord-american, cu încasări de 12,96 milioane de dolari de vineri până duminică, informează boxofficemojo.com.

Scenariul filmului, o adaptare a romanului scris în 1990 de Martin Booth – „A Very Private Gentleman” -, este semnat de Rowan Joffe.

Jack (George Clooney) este un asasin singuratic şi mereu pe drumuri. După ce o misiune în Suedia se sfârşeşte mai dur decât trebuia, Jack se retrage în partea rurală a Italiei.

Savurând liniştea unui mic orăşel medieval, Jack primeşte o ultimă misiune – trebuie să construiască o armă pentru o persoană de contact misterioasă, belgianca Mathilde (Thekla Reuten). Spre marea lui surprindere, Jack începe să se apropie de locuitorii orăşelului. Se împrieteneşte cu preotul locului, părintele Benedetto (Paolo Bonacelli), şi se lasă prins într-o relaţie pasională cu Clara (Violante Placido), o femeie foarte frumoasă. Ieşind astfel în lume, Jack s-ar putea să-şi complice periculos de mult existenţa şi să forţeze mâna destinului.

Pe locul al doilea în box office-ul nord-american s-au situat jefuitorii de bănci din filmul de acţiune „Fură şi fugi/ Takers”, conduşi de Matt Dillon şi Paul Walker. Pelicula a avut încasări de 11,45 de milioane de dolari de vineri până duminică.

Pe poziţia a treia s-a situat o altă premieră, „Macete/ Machete”, de Robert Rodriguez şi Ethan Maniquis, despre un agent federal căruia i se pune în spate un asasinat politic, un thriller despre răzbunare şi mântuire care a avut încasări de 11,3 milioane de dolari.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.