Violul nu ţine cont de categoria socială sau profesională. Marko Eszter, fiica fostului vicepremier UDMR Marko Bela, a fost tilharita, batuta si violata, scrie RevistaBlogurilor.ro.

S-a întâmplat în anul 2005, când tânăra, în vârstă de 23 de ani atunci, a fost aşteptată seara, în buricul Bucureştiului, de doi tineri, anunță Antena 3.

Béla Markó este un scriitor, traducător și om politic de etnie maghiară din România, președinte al UDMR din 1993 până în 2011. În perioada 2004-2007 a îndeplinit funcția de ministru de stat pentru coordonarea activităților în domeniul culturii, educației și integrării europene în Guvernul Tăriceanu. Din 23 decembrie 2009 deține funcția de vicepremier, în cadrul Guvernului Boc 2.
Fiica presedintelui UDMR a fost rapita aproape de miezul nopții, atunci cind cobora din masina pentru a intra in blocul in care locuieste. Deoarece initial ei doreau doar sa jefuiasca, dupa ce i-au cerut mai intii poseta, au azvirlit-o in bancheta din spate a masinii. Tinara a fost sechestrata timp de o ora, timp in care Gigi a condus masina spre cartierul Floreasca. Pe drum, victima le-a promis bani, ba chiar le-a si dat codul de card si telefonul. Ea le-a cerut inapoi cartela de la mobil si ei au acceptat sa renunte la ea. Cind au ajuns in zona strazii Barbu Vacarescu, Ceaus a violat-o pe femeie. In masina s-au gasit urme biologice, probe ce au fost trimise la laborator pentru a fi comparate cu probele recoltate de la arestati.
Dupa Ceaus, a urmat Burcea. Cele doua animale si-au abandonat prada in strada, intr-o statie de tramvai, spunindu-i ca poate lua tramvaiul pina acasa. Victima a ajuns la Sectia 6 Politie si a depus plangere. Cei doi insa s-au oprit la un bancomat si au scos de pe card 7 milioane de lei, abandonind ulterior masina.

George Burcea a fost identificat si localizat cu ajutorul SRI, dupa semnalul telefonului mobil furat de la Eszter. Intre timp, cu ajutorul amprentei, a fost identificat si al doilea agresor, in Arhivele Politiei existind amprentele si fotografiile lui Gheorghe Ceaus. Banuind ca agresorul vrea sa plece din Capitala, politia a verificat mijloacele de transport care se deplasau dinspre si catre Bucuresti. Colaborind cu firmele de taxi din judetul Giurgiu, politistii au aflat ca suspectul a cerut un taximetru, urmind sa plece spre Capitala. Drept urmare, un politist in civil aflat la volanul unui autoturism cu insemnele „Taxi” s-a prezentat pentru a onora comanda si l-a prins pe suspect.

Marko Eszter a depus plingere pentru tilharire si lipsa abuziva de libertate, nu si pentru viol.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.