Celebra scuderie italiană Ferrari ar putea părăsi Campionatul Mondial de Formula 1, din cauza noilor reglementări impuse de Federația Internațională de Automobilism (FIA), a anuntat presedintele companiei, Luca di Montezemolo.

Acesta acuză schimbările regulamentare menită să reducă costurile dar și să țină pasul cu evoluțiile tehnologice actuale, cum ar fi introducerea unui nou motor V6 turbo hybrid, mai puțin zgomotos și mai puțin poluant.

„Formula 1 nu funcționează. Și asta pentru că FIA a uitat că oamenii urmăresc cursele pentru emoțiile pe care le stârnesc. Nimeni nu le urmărește pentru a vedea eficacitatea (mașinilor). Nimeni nu vrea să vadă un pilot făcând economie de combustibil sau de pneuri. Oamenii vor să vadă piloți plini de entuziasm de la un capăt la altul. Formula 1 este un sport, dar și un spectacol”,  a declarat Montezemolo într-un interviu acordat publicației americane The Wall Street Journal.

Ferarri, aflată în proprietatea grupului Fiat, este echipa cea mai emblematică din Formula 1. In palmaresul echipei se regasesc 15 titluri de campioană mondială la categoria piloți și 16 la nivelul constructorilor, dar și 221 de victorii în Mari Premii.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.