Majoritatea liderilor politici trimisi dupa gratii pierd o serie de drepturi, inclusiv pe cele de a alege si a fi ales, insa presedintele fondator al conservatorilor pare sa fie un caz aparte, cel putin in ceea ce priveste acest aspect al condamnarii. Desi instanta i-a interzis sa mai ocupe pentru functii si demnitati publice, Dan Voiculescu isi pastreaza dreptul de a alege si, pe cale de consecinta, calitatea de membru de partid si functiile aferente.

Nici statutul Partidului Conservator nu il impiedica pe liderul fondator sa continua sa isi exercite functiile din partid. Conform regulilor interne ale PC, membrii partidului se impart in „simpli, de onoare și fondatori”, iar cea de-a treia categorie nu poate fi supusa sanctiunii excluderii.

„Nu se pune problema excluderii domnului Dan Voiculescu din partid și asta dintr-un motiv foarte simplu: prevederea statutară conform căreia cei condamnați pentru corupție nu pot fi membri ai PC se aplică doar membrilor de rînd, nu și membrilor fondatori. Observați, dacă studiați statutul nostru, că în PC există trei tipuri de membri: simpli, de onoare și fondatori. Cum dl. Voiculescu e membru fondator, domnia sa nu poate fi exclus din partid în nicio împrejurare”, a confirmat vicepresedintele PC Maria Grapini pentru InPolitics.ro

In plus, articolul 83 al aceluiasi document stabileste ca „Preşedintele Fondator este Domnul Dan Voiculescu. Presedintele Fondator este garant al unităţii şi al păstrării valorilor constitutive ale Partidului Conservator”, functia fiind viagera, deci, din nou, nesupusa sanctiunilor interne. De asemenea, statutar, in calitate de presedinte fondator al partidului, Dan Voiculescu se afla si in fruntea Consiliului de Onoare al conservatorilor.

statut pc
extras din Statutul Partidului Conservator

loading...

2 COMENTARII

  1. Chiar mai conteaza? Omul e la puscarie, merita sau nu, va dispare in neant, ca si Nastase.
    Pe mine ma ingrijoreaza angajatii Antenei, care se chinuie din greu sa-i stearga papucii lui Ponta. Poate i se face mila si le prelungeste contractul in vechiul sediu. Off, naspa e sa fii sub presiune, si sa-ti dezbraci mantia de jurnalist, cand papa ti-e in pericol.
    Oamenii aia gresesc enorm. Acum e momentul sa dea cu tradatorul iresponsabil, de pamant. Basescu pleaca in curand din atentia noastra. O sa le piara, spre dezamagirea audientei, obiectul de activitate. Cu ce-l inlocuiesc?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.