Emmanuel Macron a devenit oficial președintele Franței. El a preluat mandatul de la Francois Hollande. Macron a devenit cel mai tânăr președinte din istoria Franței, dupa victoria în fața lui Marine Le Pen.

“Europa şi lumea întreagă au nevoie mai mult decât oricând de Franţa”, a declarat Emmanuel Macron, după ce a devenit oficial președintele Franței.

„Mandatul meu le va da francezilor înapoi încrederea să creadă în ei”

„Franţa este puternică doar dacă este prosperă. Franţa este un model pentru lume dacă este exemplară. Întreaga lume va fi atentă la ceea ce Franţa spune, pentru că, împreună, vom trece de fricile şi anxietăţile noastre. Împreună vom fi un exemplu de popor care ştie să-şi afirme valorile şi principiile – ale democraţiei şi ale Republicii ” a spus Macron.

La 39 de ani, Emmanuel Macron a devenit cel mai tânăr lider francez, de la Napoleon, precum și primul care s-a născut după 1958, când Charles de Gaulle a preluat puterea și a proclamat Republica a cincea.

Macron și-a fondat partidul său centru, En Marche!, abia anul trecut, astfel că victoria sa marchează o ruptură față de tradiție. Toți președinții din ultimele decenii au provenit fie din rândul socialiștilor, fie din rândul conservatorilor.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.