Elena Udrea a ieșit, joi, de la penitenciarul Târgșor, în jurul orei 14:00, după ce instanța a decis să fie mutate în arest la domiciliu. La plecare, Elena Udrea a dat declarații jurnaliștilor aflați în număr mare la poarta penitenciarului. Udrea a spus că va rămâne în politică pentru că foarte multă lume își pune nădejdea în ea.

„Eu știam ce mă așteaptă, nu am fost surprinsă, de un an și ceva știam. Doar sunt parte a clasei politice și știu ce se poate întâmpla. Dacă ar fi să penalizam clasa politică ar trebui să fiu printre ultimii. (..)Voi rămâne în politică pentru că sunt foarte multe lucruri de schimbat şi de îndreptat. Faptul că Elena Udrea a fost arestată, nu înseamnă că s-a făcut justiţie, aşa cum vor unii să spună. Cred că este nevoie de justiţie, dar justiţia nu trebuie să se facă ca o răzbunare, ci să fie în conformitate cu legea şi cu dreptatea”, a spus Udrea.

Elena Udrea a lăudat și magistrații care își fac treaba corect, dar și pe cei de la penitenciar.
„Faptul că eu, Elena Udrea, am putut ieşi astăzi pe poarta penitenciarului arată că justiţia are o şansă, că există oameni profesionişti, curajoşi şi corecţi, care pot face ca justiţia să fie dreaptă”.

Conducerea penitenciarului Târgșor, în frunte cu directorul Stanciu, „sunt oameni minunați care vor să compenseze lipsa de resurse”, a mai declarat Udrea.

Fostul ministru a dat și câteva exemple însă de nereguli, pe care le-a constatat trăind această experiență.
„M-am întâlnit în arest cu femei care erau acuzate de infracţiuni economice: contabile, directoare economice luate la grămadă, luni de zile femei care nu au fost o dată chemate să dea declaraţii, femei care aveau copii acasă şi care plângeau în fiecare noapte că stăteau acolo şi nu înţelegeau de ce nu pot sta măcar acasă, alături de copiii lor. Ar trebui să fim mult mai atenţi la modul în care aplicăm legea şi la instrumentele pe care le folosim”, a spus aceasta

Elena Udrea a spus, la finalul declrațiilor, că se duce acasă să-și vadă familia și prietenii și i-a mulțumit fostului președinte Traian Băsescu, pentru că a continuat să creadă în ea.

„Am văzut şi oameni care nu au fost de partea mea, oameni din presă, vectori de opinie, jurnalişti, prezenţi în emisiuni în care nu m-au susţinut, dar au avut puterea să dezbată acest caz în mod principial şi corect. Nu mă aşteptam şi nu o să dau nume acum, poate în viitor. În acelaşi timp, le mulţumesc celor care şi-au exprimat în continuare încrederea în mine şi în mod special preşedintelui Traian Băsescu care a continuat să creadă în mine”, a spus Udrea.

Foto- dcnews.
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.