Home Actualitate Drojdia, o uzină de medicamente

Drojdia, o uzină de medicamente

by George Avram

Cura cu drojdie de bere intinereste, vindeca boli si reda vitalitatea organismului

  • Medicament universal

Multe boli isi gasesc leacul cu drojdie de bere: enterite, colite, diaree, ciroza ficatului, toate formele de avitaminoza B, diabet zaharat, furunculoza, acnee si seboree, scleroza in placi, osteomielita, pneumonie, gripe, variola sau anemie. Drojdia de bere este recomandata in avitaminoze, afectiuni neurologice si neuromusculare, precum si in manifestarile nervoase ale alcoolismului. Exercita o actiune inhibitoare asupra unor germeni patogeni ca: stafilococ, streptococ, colibacil. In consecinta, poate fi indicata in toate afectiunile intestinale acute sau cronice de origine infectioasa, remediaza rapid dezechilibrul florei intestinale. Este si leac pentru cresterea parului. Drojdia de bere e excelenta pentru sportivi, carora le mareste rezistenta la oboseala, favorizand travaliul muscular si usurand eliminarea de toxine si deseuri metabolice. Este foarte eficace in starile de denutritie extrema, de slabiciune constitutionala, pentru bolnavii hraniti cu sonda. Cu exceptia persoanelor alergice la acest produs, nu se cunosc contraindicatii la tratamentul cu drojdie. Uneori, poate da o usoara balonare.

  • Cel mai bun tratament cosmetic

Drojdia de bere poate fi folosita si extern, ca ingredient pentru prepararea cremelor si mastilor cosmetice. Indiferent de componentele pe care le contin, acestea se lasa pe fata 30 de minute, dupa care se spala cu apa calduta. Se folosesc o data pe saptamana. Pentru tenul gras si acneic se recomanda o masca din albus spuma, sucul unei rosii si 10 g drojdie de bere. Sau doua lingurite de drojdie de bere, doua linguri de ulei de masline si doua linguri de miere lichida. Pentru ten normal, se amesteca o lingurita drojdie de bere, o lingurita crema nutritiva si o jumatate lingurita zeama de lamaie. Masca pentru ten uscat se prepara dintr-o lingurita drojdie de bere si una de miere de albine. Daca aveti ten patat, o lingurita drojdie de bere si doua lingurite de apa oxigenata vor rezolva problema. Pistruii se trateaza cu trei linguri de zeama de lamaie, doua lingurite drojdie de bere si 20 g tarate de grau. Puteti folosi zilnic o crema antirid. O lingurita de drojdie de bere proaspata se dizolva in suc de catina. Se lasa compozitia la rece o jumatate de ora, apoi se aplica pe obraz si pe gat. Se lasa 15 minute, apoi se spala cu multa apa.


  • In ce cazuri drojdia face minuni?

– Anemia, tulburarile de asimilare a mineralelor (in special a calciului si a magneziului): se face o cura de 21 de zile cu drojdie de bere.
– Raceli si boli infectioase in general, deficiente imunitare: se administreaza vreme de 2-3 saptamani cate trei lingurite de drojdie proaspata pe zi.
– Supragreutate, obezitate: tratamentul de 20 de zile cu drojdie de bere, repetat de mai multe ori la rand, ajuta la scaderea in greutate si tratarea diabetului.
– Boli cardiovasculare cronice. Consumul de drojdie de bere regleaza nivelul colesterolului in sange, aduce la valorile normale tensiunea si favorizeaza activitatea miocardului.
– Paralizie, Parkinson, Alzheimer. Se face in fiecare luna o cura de cate doua saptamani, in care se consuma zilnic 3-4 lingurite de drojdie de bere. Acelasi tratament este valabil si in depresie, precum si in tulburarile generate de stres.
– Psoriazis, sclerodermie, afectiuni dermatologice in general. Se fac cure de o luna cu drojdie de bere (4 lingurite pe zi), cu o saptamana de pauza.
– Drojdia de bere este un extraordinar ajutor pentru bolnavii de cancer care au recurs sau recurg la iradiere (cobaltoterapie). Minimum 6 lingurite pe zi reduc efectele adverse ale cobaltoterapiei. Protejeaza mucoasele, aspect important in cancerul de gat si esofag. In mai putin de trei luni, cancerul de prostata, de piele sau al ficatului se opreste cu drojdie de bere.


  • Stiati ca…

100 grame de drojdie de bere furnizeaza:
– proteine cat 250 g de carne
– glicogen cat 65 g de paine
– de10 ori mai multa vitamina B1 decat painea integrala
– de doua ori mai multa vitamina B2 decat ficatul
– de 10-20 de ori mai multa vitamina PP decat carnea
– de 10 ori mai multa vitamina B6 decat carnea
– de 5-10 ori mai mult acid pantotenic decat cerealele
– de 20 de ori mai mult acid folic decat taratele de grau?

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.