În România au fost confirmate, până acum, 21.999 de infecții cu coronavirus. În ultimile 24 de ore au fost înregistrate 320 de cazuri noi. Este cea mai ridicată cifră din data de 8 mai.

Dr. Virgil Musta, medicul din Timișoara care a reușit cele mai multe vindecări la pacienți cu Covid-19, spune că trebuie să ne așteptăm la restricționarea unor activități, dacă numărul cazurilor noi de coronavirus continuă să crească.

„În ultimele zile numărul de cazuri a crescut de la o sută și ceva pe zi, până la peste 300 de cazuri azi. În momentul în care nu respectăm regulile, există riscul ca pandemia să se reactiveze. Populația trebuie să înțeleagă că pandemia continuă să existe în comunitate și regulile trebuie respectate. De aceea relaxarea se face gradual: dacă ceva nu funcționează, să se poată lua măsuri de corecție”, a spus dr. Musta la Digi24.

Dr. Musta a declarat că nu exclude chiar revenirea la unele restricții, dacă trenul crescător se menține: „Trebuie să ne așteptăm la restricționarea unor activități”.

De asemenea, autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 1.410 de persoane infectate cu coronavirus.

 

Foto: Banatulmeu.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.