Ștefan Lungu, fost consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării și Turismului, a fost reținut, marți dimineață, de procurorii. DNA a făcut luni percheziții la domiciliul fostului consilier al Elenei Udrea, care ulterior a fost audiat la sediul Direcției. El va fi prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

În acelaşi dosar, au mai fost aduşi, cu mandat la DNA Gheorghe Nastasia, fost secretarul general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), şi omul de afaceri Adrian Gărdean, care controlează SC Termogaz Company SA.

Conform Agerpres Lungu ar fi primit în 2010 suma de 700.000 de lei de la societatea Termogaz Company SA, pentru a-și folosi influența față de angajați din cadrul ministerului, în vederea efectuării plăților prin care erau finanțate contractele de lucrări publice.

Banii ar fi fost livrați în mai multe tranșe, iar pentru a ascunde natura acestor plăți, au fost întocmite mai multe contracte fictive de achiziție, prin interpunerea unei alte societăți. Este vorba de Last Time Studio SRL din Câmpina, societate controlată de Ștefan Lungu prin intermediul mamei sale, Elena Lungu, în calitate de asociat și administrator.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.