Aflu că premierul Victor Ponta a început un război cu câțiva ofițeri acoperiți din presă.

Să nu-mi vine să cred! Demers extraordinar, dar mai întâi să lămurească domnia sa câteva lucruri:

  1. De unde știe că acei jurnaliști sunt ofițeri sub acoperire. Are informații sau aruncă minciuni în spațiul public, nu de la nivelul de cofetar de gogoși, ci de ditamai prim ministu. Dacă are informații, de unde la are, cine i le-a dat, ce serviciu secret, în baza cărei legi?
  2. Când are de gând să lămurească acuzațiile conform cărora domnia sa a fost ofițer acoperit în timp ce era și procuror. Acuzații făcute nu numai de fostul președinte, ci și de analiști și jurnaliști.
  3. Dacă domnia sa ar fi fost ofițer acoperit în calitate de magistrat a încălcat legea, deci e pasibil de pușcărie. Dacă jurnaliștii la care se referă sunt ofițeri, e doar o chestiune de morală GRAVĂ.
  4. De ce domnul prim ministru nu inițiază un proiect de lege prin care să se interzică racolarea jurnaliștilor de către serviciile secrete și, în același timp, să demareze o anchetă amplă din care să ne lămurim dacă în România se încalcă FLAGRANT legea care interzice ca magistrații să fie și angajați ai serviciilor secrete.

În anul 2009, împreună cu domnul Cornel Nistorescu, am inițiat la ziarul Cotidianul o campanie intitulată – Afară cu acoperiții din presă, la care nu a aderat niciun politician. În vremea aceea, dl Ponta era ocupat cu probleme mai serioase, de pildă îl sfătuia, în calitate de purtător de cuvânt al lui Mircea Geoană, să nu recunoască faptul că a fost acasă la Sorin Ovidiu Vântu, cu o seară înaintea dezbaterii finale.

NR Nu știu dacă jurnaliștii la care face referire Victor Ponta sunt ofițeri acoperiți, nici nu-i cunosc, dar aș vrea să știu. Și, mai ales, aș vrea să nu mai am colegi acoperiți. Cine poate să facă ceva în acest sens? Cine ÎNDRĂZNEȘTE?

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.