DNA a clasat dosarul penal legat de împrumutul luat de România în 2009 de la FMI. Cazul fusese deschis recent în urma unor reclamații depuse împotriva guvernatorului BNR Mugur Isărescu, a fostului președintre Traian Băsescu și a premierului de la acea vreme Emil Boc.

Procurorii DNA au decis să claseze dosarul împrumutului din 2009 din cauza lipsei vreunei infracțiuni.

„Ca urmare a examinării dosarului penal s-a dispus clasarea cauzei raportat la faptele care au făcut obiectul sesizării pe motiv că aspectele sesizate nu se circumscriu conținutului constitutiv al infracțiunilor (abuz în serviciu și conflict de interese) și pe motiv că fapta nu există (constituire de grup infracțional organizat)”, a precizat DNA prin intermediul unui comunicat de presă.

Printre persoanele care apăreau în solicitare se numărau Traian Băsescu, Emil Boc, Mugur Isărescu şi Lucian Croitoru. România a semnat în 2009 un acord de 20 de miliarde de euro. Cei care s-au adresat DNA susţin că prejudiciul suferit de România ca urmare a contractării acestui împrumut se ridică la 600 de milioane de euro anual, plătiţi cu titlu de dobândă pentru împrumutul primit.

Avocatul Gheorghe Piperea nu e multumit de aceasta decizie. El a sfatuit-o pe una dintre reclamante sa conteste clasarea dosarului la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in termen de 15 zile, intr-o postare pe Facebook.

Sursa- B1, Facebook

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.