Traim intr-o lume a iluziei si deziluziei. Invatati prematur sa renuntam la propria gandire pentru a ne integra social, traim cu nesat atat iluzia, cat si deziluzia. In secolul XXI nevoia legitima de certitudine o gasim, culmea, in cea mai mare nebuloasa, declaratia politica. Istoria e alcatuita din figuri politice, dar cate din ele nu sunt exemple negative? Mereu a existat o batalie de dus, mereu a fost un jug de purtat, mereu au existat deziderate pentru care sa mori sau sa lupti!

Acum, cu ochii pierduti in declaratiile politice hilare, zic eu, a unor marionete, traim in stari absolut contrare actiunii noastre. In fond, romanii au dat un vot de 7,4 milioane impotriva unui presedinte. Din acel moment, Basescu este pe cat de ILEGITIM, pe atat de puternic, pentru ca are in spate serviciile secrete. Apare USL-ul, dar odata cu ruptura dintre PNL si PSD avem inca doi ILEGITIMI. Ne spun: am decis sa nu va respectam votul, dar pastram functiile.

Practic, realitatea e urmatoarea: cele mai importante functii din stat sunt ocupate abuziv, in numele ”stabilitatii si interesului national”, iar cei din esalonul doi de guvernare sunt tinte sigure pentru DNA si incapacitati decizional. Concluzia logica este ca in Romania, la ora asta, conduce CCR-ul si DNA-ul, ajutate de STS. Este prea putin interesanta vointa cetateanului, iar votul ii este invalidat fie prin interesul imediat al celui votat, fie prin prezentarea de oferte, dar nu oferirea de solutii; adica si daca te trezesti cu buletinul de vot in fata ta, ai posibilitatea unica de a alege un impostor!

Daca ne lasam sedusi de ce vor ei sa ne serveasca, totul e simplu. Ne ofera multe promisiuni pe care nu le vor respecte niciodata, isi vor pune masca umana peste chipul politic, se vor poza cu bebelusi in brate, vor zambi… Atentie, insa, atunci cand vorbesc cu un ton serios si apasat nu inseamna ca si detin adevaruri absolute! Cand va vor promite MRU, Udrea si PMP-ul marea cu sare, nu uitati ca Basescu a precizat dupa 7 ani (intr-un final…) ca „Sa traiti bine!” era o simpla urare, nu o promisiune. Cand Ponta si Antonescu au preluat puterea, au anulat majoritatea promisiunilor din campania electorala, in scopul unei „guvernari stabile”. Din tot razboiul asta regizat, cei mai castigati sunt maghiarii. Bravo lor. Politica pasilor marunti va duce curand la un adevar general valabil: daca iti doresti cu adevarat ceva, il vei obtine.

Din pacate, romanii, prin liderii lor, nu-si doresc nimic. Sau poate doar case, vita kobe, amante si lux. Si, cel mai probabil, exact asta vor avea. Ei, demnitarii. Am o singura curiozitate: nu se intreaba niciodata cu pasaportul carei tari se vor prezenta la vama?

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.