Deputatul Sebastian Ghiţă susține că s-a prezentat, marţi, la sediul Parchetului General pentru a face un autodenunţ, care vizează teza de doctorat a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

Ghiță susține că a redactat documentul fals împreună cu înalți demnitari ai statuluichiar în sediul Guvernului României pe vremea când prim ministru era Victor Ponta.

”Ceea ce spun eu este că acei trei experți nu au scris acel document ci că acel document a fost scris de altcineva. Îi cunoșteam pe cei care au gestionat acest caz al plagiatului doamnei Laura Codruța Kovesi.

Împreună, am convenit că, ținând cont de poziția în societate a Laurei Codruța Kovesi, o acuzație de plagiat îi va afecta cariera și atunci ne-am gândit să o ajutăm.

Aveam o relație bună cu dânsa și îmi părea rău să îi văd cariera afectată la cel moment de o astfel de chestiune, la fel si ceilalți.

Acele persoane nu au vrut să facă nimic rău și dacă le menționez numele în spațiul public, cei de la DNA vor sări pe ei, le vor căuta dosare”, a spus deputatul.

 Sebastian Ghiță spune că în denunțul depus la PICCJ împotriva Laurei Codruța Kovesi o acuză de plagiat, potrivit luju.ro.

Domnule Procuror General,

Subsemnatul Sebastian Ghita, domiciliat in (…), doresc sa formulez urmatorul denunt vizand fapte de o gravitate exceptionala in care sunt implicati inalti functionari ai statului roman.

In cursul anului 2012, am participat in mod direct la redactarea in fals, fara respectarea prevederilor legale, a Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat Laurei Codruta Kovesi.

Detin date si dovezi care demonstreaza ca aceasta comisie nu s-a intalnit niciodata, iar redactarea in fals a raportului s-a facut cu implicarea unor inalti demnitari ai statului si cu stiinta Laurei Codruta Kovesi.

Declar ca voi pune la dispozitia procurorului desemnat de catre dumneavoastra toate datele, documentele si informatiile care sa ateste modul in care s-a actionat pentru ascunderea adevarului privind plagiatul din cadrul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

Sebastian Ghita

27.09.2016″.

Într-un comunicat de presă postat pe site-ul DNA, Kovesi precizează că nu a plagiat și că lucrarea de doctorat îi aparține în totalitate.

”Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, cu referire la informația potrivit căreia deputatul GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN (inculpat în mai multe dosare penale) s-a prezentat marți la sediul Parchetului General, susținând că depune un autodenunț în care arată că el și mai mulți demnitari ai statului român au falsificat și măsluit raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, nu a plagiat în teza de doctorat, Biroul de

Informare și relații Publice este abilitat să transmită punctul de vedere al procurorului șef al instituției:

În situația în care este depusă o sesizare de orice natura (denunț, autodenunț, plângere), este obligația procurorilor să verifice și să clarifice, în raport cu prevederile legii, toate aspectele sesizate și să dispună măsurile legale.

Cu referire la teza de doctorat Combaterea crimei organizate prin dispoziții de drept penal, țin să precizez că aceasta este o lucrare care îmi aparține în totalitate și că nu am plagiat.

De altfel, acest lucru l-am susținut de la prima apariție, încă din anul 2012, în spațiul public a afirmațiilor denigratoare de acest tip:http://www.mpublic.ro/presa/2012/c_18_05_2012_3.htm.

Afirmațiile defăimătoare ale persoanelor cercetate de DNA, de o vehemență fără precedent în acest an, au făcut obiectul sesizărilor înaintate Consiliului Superior al

Magistraturii care a constatat că acestea aduc atingere prestigiului și credibilității magistraților.

Mai mult decât atât, în raport cu luările de poziție anterioare ale lui Ghiță Sebastian Aurelian, în care a făcut alegații cu privire la investigațiile penale desfășurate de procurori, DNA a sesizat, în acest an atât pe Procurorul general al Parchetului de pe Înalta Curte de Casație și Justiție cât și Consiliul Superior al Magistraturii”.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.