Dealerii auto, nemulțumiți de Codul Fiscal: sunt avantajate afacerile cu mașini de...

Dealerii auto, nemulțumiți de Codul Fiscal: sunt avantajate afacerile cu mașini de import

1092
0

Codul Fiscal este discriminatoriu pentru dealerii de masini second-hand intrucat cei care au un business cu autovehicule rulate care au mai fost inregistrate in Romania sunt obligati sa plateasca impozit, iar cei care aduc masini din strainatate sunt scutiti de la plata impozitului.


„Pentru noi masinile rulate cumparate la licitatii sunt o marfa nu un bun pe care il folosim pentru firma, deci nu ar trebui sa platim impozit pentru ele. Sunt masini second-hand inmatriculate in Romania care pot sta in parcul auto pana apare un client si un an de zile, insa suntem obligati sa platim impozit lunar pentru acestea, desi ele nu sunt altceva decat o marfa pentru care platim TVA si impozit de 16%. Stocul permanent lunar poate fi intre 50 si 100 de masini daca ai un business mai mic si poate ajunge la cateva sute de masini daca esti un dealer mai mare, ceea ce genereaza costuri suplimentare, pentru ca esti obligat sa platesti impozit lunar pentru fiecare masina”, a declarat pentru wall-street.ro Chirita Nicusor, proprietarul Nicodem Auto, dealer auto din Slatina.

Antreprenorul, care a infiintat compania in 2008, mai spune ca „situatia este discriminatorie intrucat in Codul Fiscal sunt scutite de la plata impozitului masinile comercializate in Romania, aduse din tarile europene”.

Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.