Domnule Iohannis, președinte al țării mele, mă confrunt cu o neliniște pe care mi-o procuri zilnic fără să te rog. Ei și, mi-ai putea ne-răspunde, mă doare pe mine-n palton de neliniștile tale! Păi ar trebui să te doară nu doar pentru că te-am ales, sunt câteva milioane ca mine, nu pentru că te-am simpatizat ca neamț sobru și încă îmi mai pun speranțe că vei fi altfel, dar nu pricep neam un lucru. România mea și a ta, domnule președinte, trece printr-un moment dacă nu dramatic, în totul penibil. Suntem singura țară din lume care are în fruntea Executivului, deci a banilor, a investițiilor (astea au dispărut de când hăul), a gospodăririi orgoliului național, o hahaleră care acum e și penală. Că e hahaleră  am tot scris-o și m-au crezut puțini. Acum hahalera e dovedită, din păcate doar pentru trafic de influență în beneficiu propriu, pentru prejudicierea unor complexe energetice, Turceni-Rovinari, cu vreo șapte milioane de euro. El era în zonă mare și tare și dicta cui și cât, între două partide de miuță. Mai sunt și alte hoții, barosane, care vor ieși la iveală dacă anchetatorii nu-s orbi, proști sau cumpărați. Păi cum să stai domnule Iohannis pitit după trei vorbe, spuse mai degrabă moale decât răspicat, că rămâi la ce-ai zis în iunie. I-ai zis, atunci, i-ai sugerat cu catifea în silabe, să plece. Păi individul ăsta are înghesuită în el atâta nesimțire – adu-ți aminte proba că jumătate din doctoratul lui era dovedit copiat și l-a durut fix în  dos – încât nu-și va da în veci demisia. Dă-l afară domnule Iohannis. Băsescu, care era firește calificat pramatie, cum îl descrie un colaborator apropiat, trimitea acasă membri ai guvernului pentru că-i dădea în judecată  consiliera lui șifonată de-o aluzie. Tu chiar nu poți să ne scapi de jena națională de a fi singura țară din lume având un premier penal? N-ai paragrafe de lege? Ai, domnule Iohannis, trebuie citite. Nu-s destul de limpezi? Da, dar rușinea țării mele de a avea în fruntea banilor un hoț dovedit de procurori și pe cale de a fi dovedit de judecători, e cât se poate de limpede și vizibilă. E ca un buboi în frunte. Se vede de pe Lună. Și știi unde se vede cel mai urât acest buboi? În fruntea matale, domnule Iohannis.

Încerc să-ți înțeleg prudența sau moliciunea în altele. Dar în asta nu. Pune domnule un premier PSD, că între atâția bandiți sunt și destui oameni de onoare, lasă dracului ambiția de a mi-l reșapa pe Blaga, lasă-i să-și lingă rănile și să se sudeze, că și acolo au fost recuperate și luate în căruță, de pe centură, destule curve politice care-și spun liberali, lasă-i în penitență că nu faci treabă cu ei acum, și scapă-ne și scapă-te de rușine. Scapă-te de rușinea de a fi unica țară de pe mapamond cu un premier penal. Deja în limbajul diplomatic ai noștri-s nevoiți să închidă gura în polemici fiindcă li se spune scurt, ”păi voi vorbiți?”. Ia-ți inima-n dinți, sasule, și comite unica vitejie necesară în clipa asta: trimite hahalera acasă și încheie tărăboiul, fiindcă deocamdată ăsta-i premierul tău și conduce guvernul tău. Te duci în America? Află că ți se va vedea buboiul de cum dai colțul străzii. Vorbești la Bruxelles? Vei purta o muscă de bălegar pe nas.

Articol publicat pe ampress.ro

loading...

11 COMENTARII

 1. Domnule Avramescu, dar dumneavoastra de ce nu plecati acasa??
  Cand ori mintiti cu nerusinare ori sunteti incapabil sa cititi constitutia? Ce Iohannis il tine pe Ponta?
  Si de cand e Ponta hahalera lui Iohannis???? Cat de lipsit de orice farama de constiinta poti sa fi ca sa scrii asa ceva???
  Parazitii ca tine sunt hahalerele neamului astuia!
  Doamna Stanciulescu, nu merita banii sau traficul obtinut prin publicarea unor astfel de gunoaie!

 2. Domnule, esti un mincinos. Daca presedintele ar fi avut vreo parghie legala l-ar fi dat jos. Daca ar fi avut vreo parghie legala, dumneata ai fi indicat articolul din lege sau din Constitutie. Dar nu l-ai indicat pentru ca stii al dracului de bine ca nu exista. Iar nenorocitul ala de ponta e hahalera lui Iohannis cum este si hahalera dumitale. Sa-ti fie rusine, o sa-ti dau unfollow.

 3. […] Încerc să-ți înțeleg prudența sau moliciunea în altele. Dar în asta nu. Pune domnule un premier PSD, că între atâția bandiți sunt și destui oameni de onoare, lasă dracului ambiția de a mi-l reșapa pe Blaga, lasă-i să-și lingă rănile și să se sudeze, că și acolo au fost recuperate și luate în căruță, de pe centură, destule curve politice care-și spun liberali, lasă-i în penitență că nu faci treabă cu ei acum, și scapă-ne și scapă-te de rușine. Scapă-te de rușinea de a fi unica țară de pe mapamond cu un premier penal. Deja în limbajul diplomatic ai noștri-s nevoiți să închidă gura în polemici fiindcă li se spune scurt, ”păi voi vorbiți?”. Ia-ți inima-n dinți, sasule, și comite unica vitejie necesară în clipa asta: trimite hahalera acasă și încheie tărăboiul, fiindcă deocamdată ăsta-i premierul tău și conduce guvernul tău. Te duci în America? Află că ți se va vedea buboiul de cum dai colțul străzii. Vorbești la Bruxelles? Vei purta o muscă de bălegar pe nas. // // SURSA expresmagazin.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.