Dana Gîrbovan, propunerea PSD pentru ministerul Justiției, și-a depus demisia din magistratură. Această procedură fiind parcursă, Viorica Dăncilă poate să trimită  propunerea sa ca ministru al Justiției la președintele Klaus Iohannis. Din cel moment, minge este în terenul președintelui. 

Mai multe voci din opoziție și societatea civilă, dar și din rândul magistraților, i-au solicitat lui Iohannis să respingă această candidatură. Cum mai este puțin până la campania pentru alegerile prezidențiale, orice decizie poate influența scorul electoral. Se paare că după reacțiile din ultimele două zile, se prefigurează și un răspuns din partea președintelui, de respingere a acestei cndidaturi. Rămâne de văzut dacă acesta va fi răspunsul și dacă da, care va fi motivul invocat.

”Azi, 26 august 2019, la ora 9.00, am înregistrat la Secția pentru judecători a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratură. În toată activitatea de judecător am spus ceea ce am crezut și am crezut în ceea ce spun, chiar dacă nu era pe placul unei majorități de moment. Odată ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justiției, mi se pare firesc să îmi dau demisia din magistratură, pentru că procedura efectivă de numire să poată fi inițiată”, a scris Gîrbovan pe Facebook.
Premierul Viorica Dăncilă și-a impusa ceastă propunere în fața conducerii PSD, la fel cum o făcea și Liviu Dragnea.
Foto: Facebook
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.