Medicii solicitați de personale rănite în urma carambolului de pe Autostrada București-Pitești au fost nevoiți să meargă mai mulți km pe jos deoarece salvarea nu putea înainta. Sute de șoferi au rămas blocați pe autostradă și alte drumuri județene în urma viscolului de sâmbătă.

Ca în fiecare an, revine întrebarea – unde sunt parazăpezile? Este adevărat că în zonele în care este camp întins, nici parazăpezile nu pot să facă față, dar cu siguranță pot atenua dezastrul. Dan Șova, ministrul pentru marile proiecte, a vrut să treacă în subordinea sa și CNADNR, dar se pare că nu s-a încurcat cu proiecte mici cum ar fi montarea parazăpezilor pe marginea autostrăzilor. Transportatorii îl întreabă pe Șova unde sunt parazăpezile și de ce comandamentul de iarnă nu se mișcă, iar pe Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor, de ce doarme.

Sute de oameni sunt blocaţi și pe Autostrada A1, chiar la 40 de kilometri de Capitală. Oamenii nu mai pot înainta, viscolul este extrem de puternic şi autorităţile nu intervin, conform declaratilor oamenilor. Viorel Aciobăniţei, unul dintre şoferii blocaţi pe A1, a explicat că oamenii sunt blocaţi acolo de patru ore şi că autorităţile nu mai răspund. „Veştile sunt nişte minciuni, suntem de patru ore aici. La câteva maşini în faţă este un plug care stă cu noi degeaba. Nu face nimic. Am sunat la 112, la Poliţie, peste tot, nu ne bagă nimeni în seamă. „

Emilian Buican, comisar şef Poliţia Autostrăzi, a explicat că a fost vorba despre un accident şi de aceea s-a blocat circulaţia şi că aşteaptă, la rândul său, intervenţia armatei, potrivit Antena3.

„În urmă cu trei ore a fost un kilometru la borna kilometrul 51. S-a creat un ambuteiaj acolo. Mai sunt 60 – 70 maşini blocate. Avem sprijinul Armatei şi cred că în maxim o oră putem să eliberăm zona. Utilajele folosite pentru deszăpezire sunt depăşite, învechite. În acest blocaj sunt chiar şi utilajele noastre, pentru că şi conducătorii auto nu respectă instrucţiunile noastre. Suntem, astfel, obligaţi să aşteptăm să intervină armata”, a declarat Buican.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.