Dan Șova a fost trimis  în judecată de procurorii DNA, sub acuzația de trafic de influență, în dosarul CET Govora. Șova se află în arest la domiciliu.

A mai fost trimis în judecată, în stare de libertate, Mihai Bălan, director general al centralei de energie termica CET Govora SA.
Iată acuzațiile procurorilor, potrivit  comunicatului parchetului:

In perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Sova ar fi pretins sume de bani si ar fi primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare in schimbul folosirii influentei sale asupra lui Mihai Balan astfel incat acesta sa asigure incheierea unor contracte de asistenta juridica cu o societate de avocatura, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

Astfel, in lunile decembrie 2011, respectiv mai 2013, Mihai Balan a incheiat doua contracte de consultanta cu firma de avocatura reprezentata de martorul denuntator, iar in perioadele ianuarie – octombrie 2012 si respectiv iunie 2013 – august 2014 a avizat, din partea CET Govora, platile efectuate in baza celor doua documente, cu incalcarea prevederilor legale si a normelor interne de functionare a societatii respective.

Concret, Dan Sova Dan i-a spus persoanei denuntatoare ca ii poate asigura incheierea unui contract de asistenta juridica cu CET Govora SA de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi in cuantum de 10.000 euro/luna.

In schimbul acestui serviciu, Dan Sova a pretins de la persoana denuntatoare suma de 5.000 euro pentru fiecare luna pe perioada executarii contractului, adica jumatate din valoarea lunara a viitorului contract de asistenta juridica ce urma sa se incheie intre CET Govora si casa de avocatura respectiva.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.