Un liceu de elită din Cluj se află într-un scandal, după ce la teza de la Limba și Literatura Română elevii au avut de analizat un text jurnalistic despre Daciana Sârbu, soţia lui Victor Ponta.

Elevii de clasa a XI-a au primit un subiect  bizar. Li s-a dat un text cu titlul: „Doamna Daciana e femeie de casă: Spală bani”, extras dintr-un articol de presă apărut în anul 2015.

Elevilor li s-a cerut apoi să analizeze subiectul şi să spună dacă informaţiile prezentate în text sunt reale sau nu.

„Doamna Daciana e femeie de casă: Spală bani

Nu dați atenție doar titlului de mai sus, de fapt doamna Daciana este o mamă eroină: ea nu doar spală și crește copii cu bona filipineză, ea face și pâine, și dulciuri, le vinde și, mai nou, are o crâșmă. Și are și bani de nu mai prididește să umple declarația de avere cu ei. Ceva, însă, doamna Daciana tot nu are: explicații pentru cum a făcut banii ăia”, acesta este textul pe care elevii din Cluj l-au analizat la teză.

Cerinţele pe textul de mai sus au fost:

„I.

1. Numește și explică jocul de cuvinte din titlu.

2. Ce fel de perspectivă narativă este?
3. Numește stilul funcțional de fragment.
4. Propoziții cu temporal-temporar.
5. Cum sunt faptele din fragment (verosimile, reale, neverosimile)?
II. Presupunând că fragmentul de mai sus este începutul unei narațiuni, scrie în o pagină o ficțiune care să înceapă cu acest fragment”.

Inspectoratul Judeţean Cluj a demarat o anchetă în acest caz.

„În acest moment ne-am autosesizat, am numit o comisie care cercetează situaţia de acolo. Se pare că este o alegere nefericită pe care doamna profesoară a făcut-o, regretabilă. Putea să găsească alte soluţii în presă. Sper să nu fie vorba despre o intenţie, ceea ce ar fi un lucru foarte grav”, a declarat Valentin Cuibus, inspectorul general ISJ Cluj, la România TV.

Sursa- dcnews.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.