Dacian Cioloș îl atacă pe Liviu Dragnea după declarațiile făcute la Antena3.

„De ceva vreme, domnul Liviu Dragnea încearcă să ne convingă că prezența susținută în stradă a românilor ar fi orchestrată de forțe străine. Acum câteva zile, spunea la televizor că a auzit „zvonuri” că ar fi multinaționalele – cum vine asta, să prezinți zvonuri la televizor, în calitate de Președinte al Camerei Deputaților?! Aseară vorbea despre un conflict artificial și despre mașinării de manipulare „ultraprofesioniste” care ar veni din afara țării.

De fapt, este exact contrariul a ceea ce spune dumnealui: de data aceasta, protestele în stradă ale românilor inspiră forță civică și încredere celor din străinătate. România își salvează onoarea prin atitudinea demnă a cetățenilor ei, în fața unei tentative de restaurație a nedreptății. Răspunsul este mult mai simplu: oamenii au ieșit în stradă pentru că vor decență, bun simț și onestitate în actul politic.

De acum înainte, nici nu mai este vorba de guvernul PSD-ALDE versus partea progresistă a societății românești. Este vorba despre capacitatea partidelor politice de a înțelege și de a urma profunda nevoie de reformă, nu doar de a o mima. Nu cred că mai există cale de întoarcere. Clasa politică fie progresează pentru a se arăta demnă de această revoluție a bunului simț, fie se discreditează ca factor de progres al societății pe care trebuie să o slujească.”, e declarat  Cioloș.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.