Bugetul de stat nu a permis alocarea de fonduri pentru lăcaşurile de cult a declarat premierul Dacian Cioloş, apreciind că este importantă implicarea credincioşilor şi a autorităţilor locale în investiţiile pentru biserici.

„Lăcaşurile de cult nu au alocare bugetară în bugetul de stat, pe de o parte pentru că avem alocări pentru culte şi cheltuielile cu salariile în urma deciziilor care au fost luate de Parlament au un impact şi pe partea de culte, pe de altă parte faptul că nu avem alocări bugetare nu înseamnă că investiţiile care se fac în lăcaşuri de cult nu sunt importante, dar cred că aici e importantă implicarea enoriaşilor, a credincioşilor şi a autorităţilor locale”

„Nu ştiu dacă bugetul de stat, şi mai ales în condiţiile bugetare foarte dificile pe care le avem, mai e cazul acum să alocăm aceste bugete. Cel puţin, în momentul de faţă, aşa cum stă bugetul, nu ne-am putut permite alocări”, a declarat Dacian  Cioloş.

În 2016, Guvernul nu alocă niciun leu pentru construirea de biserici noi sau pentru modernizarea de biserici existente, conform proiectului de buget pe 2016 prezentat vineri seară de Ministerul Finanţelor .

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.