În prima săptămână de prognoză, vor fi ninsori slabe doar pe arii restrânse, cu precădere în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Ulterior va creşte probabilitatea pentru ninsori, îndeosebi în jurul datei de 5 ianuarie.

Vremea se răcește începând de marți, iar din ianuarie apar precipitațiile, arată prognoza pentru următoarele două săptămâni. Meteorologii au emis și o informare de răcire accentuată a vremii.

Începând de marţi, 29 decembrie, vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată în zilele de 30 şi 31 decembrie, când se vor înregistra maxime preponderent negative în toate regiunile şi minime sub –10 grade, îndeosebi în nordul şi centrul ţării. În intervalul menţionat, vântul va prezenta intensificări în estul şi sud-estul teritoriului, precum şi la munte, dar în special pe litoral, unde viteza la rafală va depăşi 60…70 km/h.Temporar vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, ninsori în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali şi predominant ninsori, pe arii restrânse în sud-vestul, sudul şi estul ţării. Izolat se va semnala polei.

Până în jurul datei de 3 ianuarie 2016 vremea se va menţine rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în centrul, estul şi local în sudul teritoriului. În extremitatea de sud-est vântul va continua să prezinte unele intensificări, arată meteorologii.

LA MUNTE Răcirea va fi semnificativă în tot spaţiul montan, iar vremea va deveni geroasă. În perioada 30 decembrie – 03 ianuarie, media valorilor maxime va fi de -12…-10 grade, iar a celor minime, în cele mai reci nopţi, va coborî spre -20 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză este estimată o creştere de temperatură, spre valori diurne, în medie, de -4…-3 grade şi minime de aproximativ -8 grade.
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.