Depresia la câini este  rezultatul unui mediu stresant în care aceștia trăiesc.Trebuie să oferim animăluțelor  un mediu de viață sănătos, afecțiune și grijă, însă există situații în care, deși cățelul are parte de o îngrijire corectă, el poate manifesta stări de anxietate.

Simptomele depresiei la animale pot fi eliminate, dacă se acordă îngrijiri speciale. De multe ori, animalele pot să fie triste pentru că stapanul pleacă o mare parte din zi la serviciu și este lăsat singur în casă. Simptomele de depresie care apar la animale sunt uneori similare cu cele intalnite la oameni, iar stăpânii trebuie să le poată depista rapid, pentru a face viata animalului mai ușoară.

In primul rand cainele trebuie lăsat să doarmă pentru că somnul îl ajută foarte mult, în recuperarea organismului. Acest lucru este valabil și pentru noi oamenii.

De asemenea, el trebuie sa fie mângâiat, să fie scos la plimbare. Trebuie să înțeleagă că este iubit și să i se arate multă afecțiune. Daca animalul nu are chef de joaca nu trebuie fortat. Cateva zile de odihna si leneveala il va ajuta sa se refaca si sa aiba din nou chef de joaca. Ideal ar fi daca în preajma sa ar mai exista un animal de companie pentru că acesta va intra în contact cu el si îl va scoate din starea depresiva în care se afla.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.