Fostul președinte PNL, Călin Popescu Tăriceanu, s-a răzgândit din nou. Dacă în urmă cu câteva zile se pregătea, din nou, să-și facă partid, luni a anunțat că joi va lansa un ONG pentru apărarea identității liberale intitulat „Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale”.

Același lucru, însă, îl sfătuise cu câteva zile în urmă și liderul PSD Liviu Drangea, care i-a sugerat să-și facă și un ONG la fel ca Traian Băsescu. Luni seara, Victor Ponta a declarat că Tăriceanu nu mai este în joc pentru a candida din partea PSD la alegerile prezidențiale, putând să o facă în calitate de independent.

”Grupul de iniţiativă se constituie ca un semnal de alarmă pentru derapajele pe care PNL le înregistrează în acest moment. Mă refer la abaterile de la statut, la deciziile referitoare la fuziunea cu PDL, la părăsirea familiei liberalilor europeni şi trecerea în familia populară, la nivelul PE. Acestea sunt lucrurile cele mai importante care mă preocupă, mă animă şi pe mine şi pe colegii mei”, a afirmat Tăriceanu.

Surse apropiate fostului premier liberal dadeau ca sigura lansarea oficiala a PRL in cursul zilei de joi, insa lipsa membrilor si incapacitatea de a rupe indeajuns din PNL pentru fondarea unui nou partid l-au determinat pe Tariceanu sa infiinteze o organizatie non-guvernamentala, pentru a nu anula cu totul o lansarea deja anuntata in randul fidelilor sai.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.