Dupa Marea Britanie, Italia, Belgia si Spania, Romania a inceput sa introduca in calculul Produsului Intern Brut  prostitutia, traficul de droguri si contrabanda cu tigari si alcool, anunta StirileProTV.ro.

Uniunea Europeana, prin  Sistemul European de Contabilitate Nationala (SEC), folosit de toate tarile Uniunii, a prevazut ca activitatile ilegale care indeplinesc criteriile unei tranzactii economice trebuie incluse in calculul PIB. Franta a anuntat inca din iunie ca nu va include in PIB prostitutia si traficul de droguri, aduvand o serie de argumente morale, insa Romania a acceptat normele SEC.

In privinta prostitutiei, statisticienii romani recunosc ca nu exista suficiente informatii oficiale, dar s-au straduit sa ajunga la o cifra – 179.3 milioane de lei, in scadere dramatica fata de 2009, cand prostitutia producea 332 de milioane. Criza pare sa fi dus la un declin al veniturilor din aceasta activitate ilegala, cel putin in Romania, fiindca in alte tari e in floare. In Marea Britanie ajunge la 5.3 miliarde de lire, adica aproape 30 de miliarde de lei, in Italia la 15.4 miliarde lei iar in Spania la peste 16 miliarde lei, de aproape 100 de ori mai mult decat in Romania. De altfel, si contributia la PIB e infima – 0.03 procente, fata de 35% la spanioli.

Dat fiind ca in toate tarile s-a folosit aceeasi metoda de calcul, comparatia ar trebui sa fie corecta. Daca sunteti curiosi care este formula matematica, iata ce spun statisticienii romani.

Productia obtinuta din practicarea sexului comercial este consumata de catre gospodariile populatiei. Productia= Σ( nr practicante * pret mediu * nr clienti mediu zilnic * nr zile lucratoare) pe locuri de desfasurare”, anunta sursa citata.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.