Jurnalistul Cristain Tudor Popescu consideră că meciul Simonei Hlep din finala de la Wimbledon este cea mi amre victorie a sportului românesc și cel mai bun meci al tenismenei.

„Mai întâi, este cea mai mare victorie din istoria tenisului românesc și una dintre marile zile ale sportului românesc din toate timpurile.

Coroana de la Wimbledon este cel mai valoros trofeu din tenisul mondial. Simona confirmă încă o dată că este o legendă vie a tenisului.

A fost un meci care m-a năucit, m-a uluit. Simona a reușit să speculeze perfect toate fisurile pe care i le-a oferit Serena Williams. Nu mă așteptam la un joc atât de fisurat din partea acestui monstru sacru al tenisului, care este Serena Williams. Nu s-a mișcat, practic, nu a făcut ceva ce se cheamă foot work, joc de picioare. A lovit numai de pe loc încercând să compenseze cu mâinile. Doar serviciul a mai ajutat-o în anumite momente, iar Simona, în clipele în care Serena a încercat să revină, a strâns din dinți, a urlat și a încercat niște lovituri extraordinare, atunci Simona a reușit niște contra-lovituri de mare campioană a istoriei tenisului. Rămâne în istorie cu acele passinguri, recuperări excepționale pe mingile năpraznice ale Serenei. Dacă n-ar fi reușit în acele momente să o contreze pe Serena, meciul se putea întoarce oricând.

A dovedit o forță mentală, aproape că a biruit-o numai din priviri pe Serena, care a fost fragilă, instabilă în acest meci, îi venea aproape să plângă la un moment dat, nu știa ce să mai facă.

Simona a jucat acest meci, din punct de vedere mental, perfect. Este cel mai bun meci mental al Simonei și unul dintre cele mai bune pe care le-am văzut eu în tenis vreodată”, a comentat la Digi24 Cristian Tudor Popescu.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.