Cristian Tudor Popescu îl critică pe Hans Klemm, ambasadorul SUA în România.

 „Nu pot să văd în așa ceva decât un lucru foarte românesc: arată ca un selfie pe șpagă. La ce altceva m-aș putea gândi, când – spre stupoarea mea – ambasadorul Statelor Unite la București, în campanie electorală, acest domn Zgonea este în conflict cu propriul partid, nu mai are partid și poate pierde acest scaun de la Camera Deputaților?”, a spus Cristian Tudor Popescu la digi 24

Mai face niște vorbiri, niște comunicate, domnul Klemm atunci când exprimă poziţia ambasadei faţă de evenimente politice, sociale din România, dar ca să apară alături de un politician, în asemenea circumstanţe, cred că este o premieră în istoria politico-diplomatică a relaţiilor româno-americane la Bucureşti”

„Deci domnului Zgonea – nu ştiu acum or fi vorbind în engleză, că aş fi fost foarte curios cu această ocazie să aud engleza domnului Zgonea – dânsului îi mai lipsea ciocanul acela, barosul cu care intenţiona să spargă zidul Casei Poporului alături de Roger Waters când a fost concertul la Bucureşti. Acest comportament al ambasadorului american, după părerea mea, încalcă toate uzanţele politice şi democratice. Este inexplicabil pentru mine”

„Domnul Zgonea este un persoană care nu are nicio cădere, nicio putere cu privire la problemele pe care le-a enumerat domnul Klemm. Din poziţia de preşedinte într-un picior de scaun, domnul Zgonea nu poate să rezolve nimic din tot ce a enunţat domnul Klemm. (…) Ne aflăm în faţa unei discriminări. A ales un politician aflat într-o conjunctură cât se poate de specială în momentul de faţă să iasă cu el într-o conferinţă de presă. Nu se justifică după părerea mea sub nicio formă”, a mai declarat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.