Cristian Tudor Popescu a scris pe gandul.info, un editorial foarte dur la adresa lui Teodor Meleșcanu, după ce acesta le-a transmis românilor din Paris să meargă la Nancy să voteze, oraș aflat la aproximativ 400 de km. CTP a scris că îndemnul lui Meleșcanu dovedește un suprem cinism securist de grad mare.
”E destul să te uiţi la clădirile ambasadelor României din mari capitale europene ca să înţelegi despre ce e vorba: peste tot gratii, grilaje, lanţuri, lacăte, ziduri ca de puşcărie.
Ambasadele şi consulatele României de pe tot globul, indiferent cine e ambasador sau consul, sunt structuri bine conservate ale securisto-comunismului. În fiecare dintre ele există, în funcţii cheie, câţiva tovarăşi vechi, unşi cu toate alifiile, care ştiu ce au de făcut chiar fără să primească ordine de la centru. Acum, sub conducerea bătrânei caiafe cu stele şi în buric, T. Meleşcanu, pus acolo de V. Ponta ca să stranguleze şuvoaiele de votanţi români mai uns şi mai eficient decât o putea face trepăduşul Corlăţean, Sistemul îşi face datoria. De pe vremea lui Ceauşescu, românii n-au mai stat la coadă de cu noapte. Atunci, pentru gheare de pui, acum, la coada democraţiei. De decenii, ambasadele sunt cazematele luptei securisto-comunismului împotriva românilor pe care nu poate să-i pomanagească sau să-i şantajeze. Înainte de `89, colegii lui Meleşcanu îţi spuneau cam aşa: „Vreţi să mergeţi la Paris? Dar mănăstirile din Moldova, le-aţi vizitat? Da? Dar Dobrogea? Nu? Ei, vedeţi?… Ia mergeţi şi vizitaţi Dobrogea, nici nu ştiţi ce ţară frumoasă avem…”. Acum, Meleşcanu îi trimite pe românii din Paris să voteze la Nancy, la sute de km distanţă. Şi mai are şi supremul cinism securist de grad mare să le spună că acolo e un centru important al Art Nouveau – nici nu ştiţi ce ţară frumoasă e Franţa. În străinătate, sistemul roşu-albastru are mai puţine posibilităţi decât în ţară să camufleze şbilţurile sugrumătorilor votului liber. V. Ponta spunea după turul 1 că dacă un singur român vrea să voteze şi nu poate, conducerea MAE pleacă. Corlăţean s-a dus. Diseară, când sute, poate mii de români vor rămâne din nou pe la garduri, Meleşcanu o să demisioneze doar dacă, cu sentimentul datoriei împlinite, primeşte o altă misiune. Nu înainte de a ne explica de ce nu se poate prelungi timpul de votare, aşa cum a minţit în faţă o ţară întreagă că nu se pot organiza noi secţii de vot”.

loading...

2 COMENTARII

  1. Stelian Tănase a lansat BOMBA! Ponta a trecut în spatele lui Iohannis! Marius Pieleanu a turbat de furie şi a fugit la sediul PSD. Pieleanu este proprietarul AVANGARDE, societatea de sondare cu care TVR a încheiat un contract pentru furnizarea exit-poll-ului pentru ora 21.00. Să nu uitaţi că suntem primii din România care au făcut acest anunţ.

  2. Era o vreme , cand, voievozii sau conducatorii natiei umblau slobozi prin tara lor, fara a avea nevoie de escorte ! Azi, mai marii nostri, se lacatuiesc in spatele usilor de fier, inchise cu lacate de otel, in case enorme prevazute cu tunele secrete de evacuare in caz de…, case imprejmuite cu garduri electrificate, s.a.m.d. ! De ce ? Daca ar fi tras de aceeasi targa cu poporul care i-a ales n-ar fi avut nevoie de masuri suplimentare de protectie! Concluzia e una singura: se tem ca vor fi maziliti de cei carora le-au promis, si n-au fost in stare sa le demonstreze asta! Decebal s-a sinucis, dar cati stiu motivul adevarat care l-a impins la asemenea decizie???

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.