Ion Iliescu a declarat joi  la întrebarea unui reporter că nu are rost să ‘tot plângem morții’ în loc să ‘tragem concluzii politice’ pe tema dosarelor Revolutiei si Mineriadei.

Cristian Tudor Popescu a comentat la digi24 afirmatiile lui Ion Iliescu.

Dl. Iliescu își arată și cu această ocazie sângele rece de reptilă politică. Îmi amintesc o altă replică a domniei sale, absolut definitorie pentru acest cinism, această răceală de politician bolșevic. Era vorba de un secretar de stat, Șerban Pretor, care a fost bătut în trafic de doi SPP-iști pentru că-i deranjase cu trabantul său. Reacția lui Ion Iliescu a fost: n-o fi chiar așa, or fi avut și băieții motivele lor. Or fi avut și minerii motivele lor să bată oamenii după criteriul pletelor, ochelarilor, fustei scurte. Or fi avut și oamenii morți la Revoluție care s-au mutat în pământ motivele lor să facă asta, nu?”, a declarat  CTP

Pentru el însuși mai vorbește Ion Iliescu”

„Nu se mai adresează nimănui dl. Iliescu. Ce se întâmplă în clasa politică și în spațiul politic din România de azi își are rădăcinile în mod esențial și în ce s-a întâmplat la Revoluție și în faptul că nu au fost stabilite vinovățiile nici până azi”

„Nu e niciodată prea târziu să încercăm să aflăm adevărul, dar atitudinea asta este aceeași cu aceea care a dus la condamnarea lui Vișinescu Alexandru abia acum, după 25 de ani de la Revoluție, și a celorlalți Visinești care încă nu au fost condamnați. Este același tip de atitudine, să nu dezgropăm morții: morții din anii 50 din pușcării și de la canal, morții de la Revoluție… Este o idee care îi leagă pe mulți dintre cei pe care îi vedem în spațiul politic public astăzi”, a spus Cristian Tudor Popescu.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.