cristi-citre-digi-24

Jurnalistul Cristi Citre a fost dat afară de la Digi 24, din cauza unor comentarii pe care le-a postat pe pagina sa de Facebook. Cristi Citre a relatat că a fost chemat de redactorul șef Cosmin Prelipceanu, care i-a transmis că „a sărit calul pe Facebook, după ce luni a postat pe Facebook un comentariu la adresa lui Victor Ponta.

„Fără să-mi indice postarea respectivă, mi-a spus că am sărit calul pe Facebook, am citat. Și mi-a spus că noi, jurnaliștii, n-avem dreptul la opinii. N-a fost o discuție mai lungă, deoarece nu aveam ce discuta mai mult”, a povestit Cristi Citre, citat de reportervirtual.ro.

Jurnalistul mai spune că redactorul șef i-a transmis că din acel moment colaborarea s-a încheiat.

„Mie mi se pare o limitare a dreptului la liberă de exprimare, care este prezent Constituție la articolul 30 și despre care se spune că este inviolabil. Îmi pare rău, dar eu unul nu pot să accept o asemenea limitare. Și nu vorbesc despre talibanism, ci despre presă. Presa ar trebui să fie exact expresia libertății de exprimare”, a mai spus jurnalistul.

Iată comentariul pe care Cristi Citre l-a postat, luni, pe pagina sa de Facebook:

„Mai are cineva vreun dubiu ca omul e bolnav, nesimtit si fara discernamant? Ca isi bate joc, ca iti rade in fata, ca te minte fara sa clipeasca? Dupa ce azi la Cotroceni isi curata scamele de pe sacou si isi dadea ochii peste cap de plictiseala, dupa ce ca a dovedit ca este un habarnist total in materie de economie, iata ce declara Victor Ponta (la RTV, of course):

„L-am văzut nervos, transpirat, roşu la faţă. La așa zisele consultări de la Cotroceni, Traian Băsescu a dovedit că nu stăpânește termenii economici. E o catastrofă”

Eu il cunosc foarte bine pe domnul Basescu si stiam ca astazi ma va evita si ca va incerca sa isi canalizeze atentia spre doamna Petrescu. I-am spus si inainte ca nu are curaj sa vorbeasca cu mine (…) Dar a facut fata foarte bine si a raspuns argumentat”.”

loading...

5 COMENTARII

 1. Victor Ponta – încă o strălucită victorie în lupta contra Tiranului. Ce am văzut la TV
  de Adrian Popa Publicat la: 15.07.2014 16:35 Ultima actualizare: 15.07.2014 19:48
  Share On FacebookTwitterShare on G+
  Pe internet am găsit cu uşurinţă înregistrarea completă a întâlnirii de la Cotroceni şi am putut-o vedea integral. Mi-am putut forma o opinie proprie despre ce s-a întâmplat. M-am uitat apoi, din curiozitate, la televiziunile de ştiri şi am constatat că informaţiile care au ajuns la mine au fost trunchiate grosolan, în unele cazuri mai rău ca în presa de stat din Phenian.

  Foto: Mediafax Foto

  30
  Comentează
  4
  Email
  Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla
  ABONEAZĂ-TE
  Am privit, în două medii diferite, cum a fost prezentată nefericita vizită a premierului şi a ministrului Finanţelor la Cotroceni. La scurt timp după publicarea înregistrării discuţiei, internetul românesc a dat în clocot de păreri, glume, meme-uri. Internauţii au sancţionat, fie în mod hazliu, fie serios, gafele cuplului Ponta-Petrescu. Pe internet am găsit cu uşurinţă înregistrarea completă a întâlnirii de la Cotroceni şi am putut-o vedea integral. Mi-am putut forma o opinie proprie despre ce s-a întâmplat.

  M-am uitat apoi, din curiozitate, la televiziunile de ştiri şi am constatat că informaţiile care au ajuns la mine au fost trunchiate grosolan, în unele cazuri mai rău ca în presa de stat din Phenian. De pe două canale TV de ştiri mi s-a sugerat că premierul i-a dat o lecţie „tiranului” de la Cotroceni. Au fost prezentate doar imaginile din înregistrare care îl avantajau pe domnul Ponta, nu şi cele în care acesta s-a fâstâcit neputincios atunci când a fost întrebat de domnul Băsescu, printre altele, despre, deja celebrul acum, MTO. La RTV a venit premierul în persoană, unde a povestit, sfidând Realitatea (care prezenta înregistrarea), cum i-a dat o lecţie de economie preşedintelui.

  Nu spun că din „încleştare” a ieşit cu fruntea sus preşedintele (expresia „Băi oameni buni” şi râsul batjocoritor de după nu au ce căuta în vocabularul şi comportamentul unui şef de stat la o întâlnire oficială), ci că în niciun caz cuplul premier-ministru de Finanţe nu a repurtat o victorie la Cotroceni, aşa cum anumite canale media ar vrea să credem. Nu este posibil ca doi oameni care deţin funcţii-cheie în stat să meargă total nepregătiţi la o astfel de întâlnire, iar teoria, avansată de unii, cum că s-au comportat aşa pentru a contracara „bădărănia” şeful statului nu se suţine.

  Te înfiori când te gândeşti cât de mult pierd cei care se informează doar de la televizor. Pentru ei realitatea este doar albă sau doar neagră, în funcţie de butonul de la telecomandă pe care apasă. Dar şi mai dureros este faptul că multora dintre aceştia nu le pasă dacă sunt informaţi corect sau nu. Nu îşi pun această întrebare, cel mai probabil din lipsă de educaţie.

  Vă spun din start că nu generalizez. Nu consider că toţi cei care se informează doar de la televizor fac parte din „masa de manevră” sau că toţi cei care sunt activi pe internet sunt deştepţi sau au dreptate. Mă refer în acest articol la majorităţi. Sunt însă ferm convins că este mult mai dificil să „minţi poporul cu calculatorul”, după cum am explicat aici.

  Rezistenţa unei naţiuni la propaganda de orice fel şi manipulare creşte odată cu nivelui ei de instruire şi cultură. Trist este că politicienii din România nu au niciun interes ca cetăţenii români să fie mai educaţi, prin reformarea reală a învăţământului. Nu se va întâmpla prea curând acest lucru, atâta timp cât elevii intră la liceu cu medii de doi. Sunt, în acest moment, 322 (322!) de licee în România în care admiterea s-a făcut cu media 2. Aceşti elevi vor pica peste patru ani Bacul. Iar statul ţine cu tot dinadinsul ca ei să treacă acest examen, prin orice mijloace, în loc să găsească modalităţi prin care să-i înveţe, în şcoli vocaţionale, meserii la care să fie buni. Vorbesc aici despre proiectul prin care se ia în calcul introducerea unei a treia sesiuni de Bacalaureat. Singurul scop al acestui demers este, în opinia mea, îmbunătăţirea statisticilor pentru o imagine mai bună a partidului şi nu a nivelului de educaţie. Dacă îl întrebăm pe domnul Ponta ceva în legătură cu această chestiune, ne va linişti cu un simplu: „Domnule, o să ne descurcăm”.

  Din păcate, în România, guvernul te vrea prost educat şi telespectator.

 2. Bine ca nu ti-a tras si doua perechi de palme la asa obraznicie.Eu am voie sa injur si pe ponta si pe basescu,pentru ca nu am contract cu nimeni,dar tu loaza ai contract.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.