Cozmin Guşă consideră că premiantul anului 2016 este Liviu Dragnea iar repetentul este Victor Ponta. 

„In 2016, Iohannis, in mod evident, mai ales dupa decizia de guvern tehnocrat, a avut posibilitatea unei consolidari din punct de vedere al credibilitatii si al autoritatii, care a continuat cu un regres la final, un regres al autoritatii si o zguduire a increderii publice, pentru ca cu presedintele s-a intamplat un lucru evident, a fost inselat clar de PNL, structura pe care a mizat, cat si de Ciolos, in mod evident, lucru care a devenit clar pe parcursul campaniei. Practic, entitatea politica – PNL, si cea guvernamentala, reprezentata de Ciolos, l-au pus pe o pozitie sa fie singur impotriva tuturor”, a spus Guşă.

„A doua entitate importanta, guvernarea Romaniei in 2016 – a fost timorata si nesincera. Asa cum Victor Ponta a ucis spiritul new generation in politica romaneasca, la fel si Ciolos si ai sai au ucis speranta romanilor ca o guvernare tehnocrata ne-ar rezolva problemele”, a mai spus acesta.

In ceea ce priveste Parlamentul, consultantul politic apreciaza ca acesta s-a intarit pe final de 2016. „Practic, Parlamentul a şomat in 2016. Singurul episod relevant a fost cel al demiteruu lui Zgonea”, a punctat Guşă.

Intrebat cat de importante sunt partidele pe final de an, consultantul politic a replicat: „E o intrebare care-i framanta pe toti, si pe sustinatorii lor, o parte au stat acasa, ma refer la PNL, o parte s-au dus la munca – PSD. PSD a avut un episod minor. Prin ignorare, Dragnea si ai sai au minimalizat clar jocul lui Victor Ponta. Accidentul Ponta a fost unul minor. Un alt avantaj al lui Dragnea a fost si disparitia factorului Iliescu. Batranetea, bolile l-au pus in faza de non- combat, iar partidul a fost mai liber de balast.”

Liviu Dragnea și Victor Ponta, premiantul și repetentul

„PNL a fost in zona de leadership si mercantili, si necinstiti. Campionii sunt Gorghiu si Blaga, Blaga, scos din ecuatie in ultima parte intr-un mod naiv pentru ca el apucase sa-si puna acolitii pe liste. UDMR au jucat nevinovat, dar vicleni. USR, cand s-a confruntat cu un sistem, au devenit dezamagitori. Desi au fost ajutati, nu au depasit un scor de doua cifre. Nu e o alternativa. ALDE a trait deloc spectaculos, parazitar, pe spatele PSD si a nevoii PSD de a sufoca dreapta. O strucrutura ciudata, cu multi oameni cu probleme in justitie. PMP a fost o pata de culoare, dar cu eforturi si rezultate penibile. Au fost carcotasul de serviciu, in stilul Vadim de pe vremuri, urmeaza epigonul lui Vadim, Basescu”, a punctat consultantul.

În opinia sa, daca ar fi sa vorbim despre „personajele cu notorietate”, „premiantul clasei” ar fi Liviu Dragnea. De cealalta parte s-ar situa „repetentul”, reprezentat de Victor Ponta, care „a cazut si s-a comportat penibil”, ceea ce a marcat fidelizarea partidului in jurul lui Dragnea.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.