Consultantul politic Cozmin Guşă a declarat la Realitatea TV că certurile din această dimineaţă au fost certuri politice şi se înscriu în logica de război instalat în ultima perioadă între Palatul Cotroceni şi Palatul Parlamentul şi anexa sa, Palatul Victoria.

Consultantul politic a precizat că preşedintele Iohannis a reuşit să se impună autoritatea personală în faţa guvernului de marionete PSD-ALDE.

„Autoritatea în faţa Guvernului şi-a impus-o prin faptul că şeful statului l-a forţat pe Sorin Grindeanu să spună ceea ce nu a făcut, mai exact că l-ar fi invitat pe preşedinte la acestă sedinţă, când, de fapt, noi ştiam că a fost anunţat de către SPP că preşedintele Iohannis este în drum către această şedinţă şi că va participa la ea. 1-0 pentru Iohannis. Şi 2-0 pentru Iohannis în meciul cu Guvernul PSD-ALDE, prin faptul că a ţinut presa în sală prin voinţa sa şi a comunicat presei ceea ce îşi dorea, mai exact că Guvernul ar fi avut o serie de proiecte ascunse care nu au mai intrat pe ordinea de zi, deşi se dorea asta”

„Nu ştim cu e, dar pentru faptul că preşedintele Iohannis nu a fost contrazic, trebuie să în credem. Din acest motiv, acţiunea lui Klaus Iohannis, în ceea ce îl priveşte, a fost una eficientă pentru că aşa cum am remarcat preşedintele forţează un război în acest moment, pe acest aliniament, al legilor amnistiei şi graţierii, care îl caracterizează începând cu ziua de 1 decembrie şi refuzul său de a primi în tribuna oficială puterea, care atunci nu era putere, respectiv PSD şi ALDE, acum cei doi preşedinţi ai Camerelor Parlamentului”, a declarat Cozmin Guşă.

„Am văzut un Guvern foarte timorat care se descurcă foarte greu fără şeful său politic, pentru că Liviu Dragnea era în avion în momentul şedinţei Executivului şi nu a putut fi cotactat. În lipsa acestei conexiuni am văzut un Guvern timorat în faţa unor lucruri extrem de simple care putea fi administrate corespunzător cu respect instituţional şi cu precizie ”

„Această acţiune cu voce tremurândă şi cu mână tot de tremurândă a Guvernului pe un subiect important, neasumându-şi decât după vizita lui Iohannis, a marcat o infrângere a celor din majoritatea parlamentare care nu va aduce pacea, ci dimpotrivă va ascuţi războiul”, a explicat Cozmin Guşă.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.