Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri, la Satu Mare, că programul de guvernare al partidului, care va fi prezentat în campania electorală, prevede reducerea TVA-ului la 16% în 2019 şi a impozitării pe muncă la acelaşi nivel.

‘Una dintre propunerile cheie ale programului de guvernare face referire la reducerea fiscalităţii în România. Vorbim de introducerea unei cote unice de 16%. Începând cu anul viitor vom putea discuta despre o modificare a taxelor pe muncă pentru că scăderea impozitării pe muncă este o dorinţă a mediului de afaceri din România, un rezultat firesc pe cale de consecinţă va fi să vedeţi mai mulţi bani în buzunarele tuturor românilor, ale contribuabililor’, a declarat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

Ea a adăugat că programul economic al PNL prevede reducerea impozitării salariilor iar cu o colectare îmbunătăţită la buget se poate şi reducerea TVA-ului la 16% din anul 2019.

‘Acum avem pentru angajat 16,5% şi PNL propune 16%, însă pentru angajator vorbim de o reducere de la 21,5% la 16%. Categoric înseamnă şi pentru sătmăreni în plus pentru că ştiu că în judeţ dumneavoastră este un salariu mediu de 1495 de lei, cu 450 de lei mai mic decât media naţională. Asta înseamnă o măsură bine venită inclusiv pentru sătmăreni. Cota unică de 16% nu doar la taxele pe muncă este prevăzută în programul de guvernare, avem aceeaşi cotă gândită, ajungând la 16% TVA-ul până în 2019. Cred că acest lucru se poate realiza dacă gândim paşi pentru îmbunătăţirea colectării la bugetul de stat şi prin responsabilitate bugetară’, a mai spus copreşedintele PNL, potrivit dcnews.ro.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.