Purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat marți că a fost constituită comisia prezidențială privind Proiectul de țară, care își va desfășura activitatea la Administrația Prezidențială și va fi coordonată de consilierii prezidențiali Leonard Orban și Cosmin Marinescu.

Ea a precizat că, în perioada imediat următoare, va avea loc o primă ședință a acestei comisii, care va fi prezidată de șeful statului.

Din Comisia prezidențială pentru elaborarea Proiectului de țară fac parte Dan Dungaciu, Lucian Croitoru, Vasile Pușcaș, Cristian Pârvulescu, Valentin Lazea și Iulian Chifu.

Pentru această comisie au fost nominalizate 23 de persoane, respectiv zece membri independenți, un reprezentant al Guvernului, câte doi reprezentanți ai formațiunilor și partidelor parlamentare.

Cei zece membri independenți sunt: Cristian Popa — fost viceguvernator al BNR și fost vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții, Dan Dungaciu — sociolog și geopolitician, președinte al Fundației Mării Negre, Gabriel Drăgan — profesor universitar la ASE și director general al Institutului European din România, Ioan-Aurel Pop — academician și rector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Gheorghe Oprescu — profesor universitar la Universitatea Politehnică București și fost președinte al Consiliului Concurenței, Lucian Croitoru — consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR, Vasile Pușcaș — istoric și profesor la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și fost negociator-șef al României pentru aderarea la UE, Cristian Pârvulescu — politolog și președinte al Asociației „Pro Democrația”, Valentin Lazea — economist-șef al Băncii Naționale a României și Iulian Chifu — fost consilier prezidențial, analist de politică externă și profesor la SNSPA București, scrie Agerpres, potrivit dcnews.ro.

Din partea Guvernului a fost nominalizat Vasile Iuga — senior advisor la PwC.

Cine sunt reprezentanții partidelor politice

PSD i-a nominalizat pentru această comisie prezidențială pe deputatul Viorel Ștefan și pe fostul ministru al Fondurilor Europene Marius Nica.

De la PNL în comisie fac parte Ene Dinga — fost ministru al Integrării Europene, cercetător științific la Academia Română și Adrian Ciocănea — profesor universitar la Universitatea Politehnică București și fost ministru al Economiei

„Undeva la mijlocul anului viitor ar trebui ca această comisie prezidențială să își încheie activitatea”, a precizat Mădălina Dobrovolschi.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.