Frustrarea lui Valeriu Zgonea a început să crească din momentul în care a fost pus mare șef. Atunci și-a dat seama că nu întâmplător a fost ales să conducă, să le arate calea fie spre spa, fie spre restaurant și, nu în ultimul rând, spre farmancie mai multor sute de oameni. Fără să-i adune și pe cei care veneau să viziteze Palatul. Undeva, el avea câteva calități care l-au scos din gloată.

Problema era că numai el și susținătorii săi le vedeau. Ceilalți, ca niște orbi, treceau pe lângă el fără să știe cine este cu adevărat. Și nu putea să lase lucrurile așa.

Adică, el este urmașul în scaun al lui Lascăr Catargiu (care are și stradă), Costache Negri, Ghica, Rosetti, Cantacuzino, Iorga și chiar Duiliu Zamfirescu. Sigur, sigur, că i-a văzut pe pereți. Și?

Ca să dea un exemplu, Zgonea s-a decis, într-o zi de marți 5 martie, 2013, care se anunța obișnuită, să-l pună la punct pe colegul său Ștefan cel Mare și să-i scoată din cap, pentru început, steagul Ținutului Secuiesc.

Așa că s-a hotărât ca el, Zgonea, să încurajeze arborarea steagului  secuiesc în Baraolt. Ca de la egal la egal, mai ales că orașul (așa cum frumos îi spune) lui Mihai Viteazu, la câteva sute de ani, a decis să mai dea un mare om, pe el, pe Valeriu.

„Eu sunt din orașul lui Mihai Viteazul. Dacă ei vor să ridice acolo steagul cu care au plecat cu colegul meu, Mihai Viteazul, acum câteva sute de ani să cucereasca niște drepturi împotriva ungurilor, pe mine nu mă deranjează. Eu nu privesc cu atâta ură această chestiune, sunt colegi de-ai mei care arborează steagul Real Madridului sau Barcelonei, nu văd care e problema”, a afirmat Zgonea, întrebat de jurnaliști dacă îl deranjează arborarea steagului secuiesc de la Baraolt.

Nu că lupta n-ar fi dreaptă, mai ales că îi are de parte sa și pe colegii de la Real Madrid si Barcelona, care oricând pot  să-l ajute cu un dribling, dar cel mai bun partener ar fi totuși Kelemen Hunor.

Așa se face că, exact la un an de la războiul steagului, pe 4 martie 2014, Kelemen Hunor, cel care a dat ordin ca domnitorii români să fie dezgropați ca să-i verifice la ADN, a fost repus ministru.

Acum să vadă colegul Mihai Viteazu cu cine s-a pus! Cu un urmaș care nu are încă nici statuie, nici stradă. Dar este determinat! Iar colegul Viteazu va fi sigur demascat de colegul Hunor. Să-i vedem mai întâi ADN-ul și apoi mai discutăm cine e mai viteaz.

PS. La ieșirea de la audierea din comisia parlamentară de cultură, Kelemen Hunor a fost întrebat cum comentează faptul că a fost audiat în sala Avram Iancu. Liderul UDMR, Kelemen Hunor a răspuns iritat „Și ce să fac doamnă, să schimb numele sălii?”.

loading...

5 COMENTARII

  1. Ca sa vedeti doamna, ce idioti avem in fruntea tarii…Fie si doar pentru atat, mi-e rusine ca sunt roman. E! Johanis,era bun de ministru?chiar daca nu e pe placul domnilor Badea ,Ciuvica si Gadea.A! Johanis nu e bun ca nu „latra”mult si fara noima.Halal!!!!!!!!!

  2. felicitari si respect, scumpa oana, pentru tot ceea ce faci.ma intreb ce mai cauti la antena3 cu convingerile pe care le ai ?! nu va trece mult si te vor acuza si pe tine de colaborare cu basescu ! inca o data, FELICITARI !

  3. Excelent punctat. Ca si spectator frecvent vreau sa va multumesc si sa va felicit ca in ultimele zile ati avut aceeasi pozitie verticala cu care va cunosc, chiar daca restul colegilor din trust, au devenit absolut partinitori. Este o placere sa va urmaresc in continuare, emisiunea dvs este singura pe care o mai urmaresc de la A3…Apreciez si subscriu parerii dumneavoastra ca avem nevoie de opozitie adevarat, si ca pe general, trecerea Liberalilor in opozitie este un lucru bun. Sper ca veti rezista mai departe….din punctul meu de vedere, spectator a3 de la infiintare, in ultimile zile consider ca acest post s-a decredibilizat, actionand vadit partinitor, neprofesional. Inca o data…felicitari. Cu stima,

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.