Premierul Dacian Cioloș a afirmat, vineri seara, după vizita la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Bruxelles, unde sunt internați mai mulți răniți în incendiul de la Colectiv, că aproape toți pacienții pe care i-a vizitat sunt „în stare bună” și doar unul singur e la terapie intensivă.

Cei pe care i-am vizitat aici aproape toți sunt în stare bună. Mai este un tânăr, un adolescent, care este la terapie intensivă, pe care nu l-am văzut pentru că dormea. Am văzut cinci dintre ei, care erau treji și care sunt în stare de evoluție bună, chiar foarte bună dată fiind starea în care au fost. Ce m-a bucurat cel mai mult e, dincolo de starea fizică, și starea psihică, să spun, pentru că sunt optimiști. Și îngrijirile au fost bune, am avut o discuție și cu însoțitorii lor„, a declarat Cioloș, potrivit unui material video postat pe site-ul Guvernului, scrie RTV.NET

Premierul a mai spus că i-a asigurat pe răniți că vor fi luate toate măsurile „ca să poată să meargă cu recuperarea până la capăt”, atât la Bruxelles, cât și la întoarcerea acasă.

Vom folosi bunăvoința colegilor belgieni și pentru a vedea în ce fel putem face și un transfer de experiență, mai ales pe parte de recuperare după externare. (…) Tot ceea ce este legal posibil găsim resursele financiare să o facem și, acolo unde avem limite legale, combinăm ceea ce putem face noi cu ceea ce pot face fundațiile, care și ele, multe dintre ele, se implică„, a mai afirmat șeful Executivului.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.