Ursula von der Leyen, aleasă să preia președinția Comisiei Europene, este o apropiată a Angelei Merkel.

Ursula von der Leyen a ajuns la Bruxelles cu un bilanț controversat la ministerul Apărării, dar cu o imagine de europeană convinsă și poliglotă, relatează AFP.

Dacă va fi confirmată de Parlamentul European, Ursula von der Leyen va fi prima femeie care va conduce Comisia Europeană.

Von der Leyen s-a confruntat și cu scandaluri la șefia ministerului Apărării: echipamente învechite, subfinanțări, experți plătiți prea mult. Potrivit unui sondaj recent al cotidianului Bild, aceasta este considerată drept unul dintre cei mai puțin competenți miniștri din guvern.

Aceasta a pus capăt tradiției onorurilor făcute ofițerilor care l-au servit pe Hitler, precum generalul Erwin Rommel , cunoscut pentru campania sa din Africa de Nord în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și poreclit ”Vulpea Deșertului”.

Este un aliat al cancelarului Angela Merkel, fiind singurul ministru care a făcut parte din toate guvernele conduse de aceasta din 2005 și până acum. Aflată la șefia armatei germane de aproape șase ani, această femeie în vârstă de 60 de ani, a fost văzută ca o posibilă succesoare a Angelei Merkel, la șefia CDU și la funcția de cancelar. Însă când conducerea partidului a devenit vacantă numele ei nu a mai fost în cărți.

Ea  fost srijinită de președintele francez Emmanuel Macron.

Sursa- AFP, Hotnews

Foto- Bundeswehr

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.