Sandor Csanyi, preşedintele şi directorul executiv al OTP Bank, prezentă şi în România, este cel mai bogat om din Ungaria, cu o avere estimată la aproape jumătate de miliard de euro, scrie zf.ro.

Csanyi are 61 de ani, iar înainte de căderea comunismului a ocupat mai multe funcţii în administraţia ungară. Din 2010 este preşedintele federaţiei de fotbal din Ungaria, cu a cărei echipă va juca România în preliminariile Campio­natului European din 2016. Csanyi este şi producător de vinuri. Sandor Csanyi este considerat a fi unul dintre cele mai influente personaje din viaţa economică şi politică din Ungaria, echivalentul lui Mugur Isărescu, dar din sectorul privat. Csanyi are o avere de 428 de milioane de euro, potrivit unui top al cotidianului ungar de business Napi Gazdasag din 2013.

OTP, cel mai mare grup bancar din Ungaria, a cumpărat Millennium Bank, ungurii câştigând patru locuri în topul băncilor locale în urma tranzacţiei, urcând pe locul 13, cu o cotă de piaţa de 2% şi cu active cumulate de 2 miliarde de euro. OTP Bank ocupa la finalul lunii mai locul 17 în sistemul bancar, iar Millennium locul 23.  OTP este la a doua achiziţie pe piaţa românească după preluarea Robank, o entitate pusă pe picioare de grupul Bali, reprezentat local de generalul Victor Atanasie Stănculescu şi omul de afaceri Dan Drăgoi, tatăl actualului consilier prezidenţial şi fost ministru de finanţe Bogdan Drăgoi.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.