Federaţia Rusă a început să efectueze în Moldova recrutări de mercenari pentru Armata Roşie. Presa moldoveană a suprins un cort folosit de ruşi cu acest scop în oraşul Tighina, din zona separatistă Transnistria.

Autorităţile de la Chişinău nu au prezentat încă o reacţie oficială cu privire la aceasta situatie

În fotografie se poate observa cum indivizi îmbrăcați în uniforme militare ale Federației Ruse stau lângă corturile de campanie, alături de două steaguri: unul al Federației Ruse, iar altul al forțelor de Menținere a Păcii din Zona de Securitate.

În același loc se observă un panou pe care este scris: „Înrolăm cetățeni în serviciul militar prin contract al Federației Ruse”.

“Cred că este un lucru inacceptabil pentru un stat suveran cum este Republica Moldova. Este inacceptabil ca pe teritoriul Republicii Moldova nu numai să se facă recrutari, ci pregatiri de voluntari de peste tot și mercenari care sunt duși în Donbas, în estul Ucrainei, pentru a lupta cu trupele regulate ale Ucrainei. Și, iata, mai nou avem și spații de recrutare pentru armata Federației Ruse.

Parlamentul Republicii Moldova trebuie să decidă dacă susține guvernul proeuropean, dacă se bazează pe o majoritate proeuropeană, dacă își apără suveranitatea peste tot impotriva separatismului”, a declarat Iulian Chifu, directorul Centrului de prevenire a conflictelor, transmite B1 TV.

Autorităţile de la Chişinău au declarat că ştiu despre această campanie, dar au preferat să nu comenteze.

Republica Moldova se confruntă tot mai puternic cu problema mercenarilor şi voluntarilor cu pregătire militară în teatre de război care se vor reîntoarce în ţară cu pregătirea făcută, scrie Chifu ]ntr-un articol pentru EVZ

Această situaţie vine la doar 3 zile după vizita discretă a viceministrului Afacerilor Externe rus, Grigori Karasin şi după ce joi parlamentul moldovean a adoptat Declaraţia politică înaintată de Partidul Comuniștilor privind inviolabilitatea suveranității, independenței şi neutralității permanente a Republicii Moldova.

Preluare B1

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.