Liviu Dragnea, a declarat, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că se consideră nevinovat în legătură cu acuzaţiile care i se aduc în dosarul „Referendumul”, susţinând, că adresa prin care s-a cerut organizarea de tombole în teritoriu a fost trimisă probabil de către tineri voluntari care lucrau în sediul de campanie al partidului.

DNA l-a acuzat pe Dragnea că a coordonat un sistem de fraudare a referendumului din 2012, în ziua căruia a organizat o operaţiune de mobilizare la urne din secţiile de votare cărora li se transmiteau SMS-uri

Procurorii spun că în ziua votului  reprezentanţii USL din secţiile de votare au transmis circa 4.400 de SMS către centrul de campanie condus de Dragnea.

„Veţi primi imediat 7 mesaje foarte importante. Vă rog să urmaţi cu stricteţe instrucţiunile”, începea seria de mesaje de la centru. Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în acest dosar, el contestând sentinţa.

La termenul de luni, Liviu Dragnea a dat o declaraţie în faţa Completului de cinci judecători.

„În ziua referendumului, în sediul PSD central erau zeci de tineri voluntari, aduşi sau proveniţi din toate cele trei partide. Atunci formau o alianţă politică denumită USL. Fac precizarea pentru a explica faptul că, în zi de scrutin, sediile de partide sunt străbătute de foarte multă lume. O parte dintre aceşti tineri era grupată la etajul 1, fiind coordonată de oameni din stafful de campanie. Părerea mea e că acei tineri au compus şi trimis acele sms-uri – despre care, repet, că nu am avut cunoştinţă -, ca o reacţie la un alt tip de sms-uri ce se trimiteau atunci prin care oamenii erau îndemnaţi să nu se prezinte la vot. Repet, este o părere personală a mea”, a spus Dragnea.

 

„A doua zi de la emitere, după ce am constatat că apare această adresă, sigur că am întrebat cine a făcut-o şi cine a trimis-o, eu nefiind în sediu în ziua expedierii. La acea discuţie erau mai mulţi membri din staff, iar concluzia trasă din răspunsurile neclare ale acestei echipe a fost că tineri voluntari ce au lucrat la toată această campanie şi ce veneau cu tot felul de idei ar fi conceput-o şi trimis-o. La întrebarea mea de cum au putut avea acces la sistemul nostru informatic, aceştia au răspuns că sistemul nostru era accesibil multora dintre cei prezenţi în sediul partidului. Nu era un sistem informatic gândit cu grad de protecţie foarte mare. Am dat foarte multă importanţă acestui fapt. Faptul că a doua zi am anulat gândind că nu mai poate produce efecte, am zis că orice eventuală greşeală a celor de acolo s-a reparat şi că nu mai este cazul să stăm….”, a completat Dragnea declaraţia sa.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.