Adrian Cioroianu a comentat pe Facebook faptul că se află printre cele 89 de persoane care au interdicție de a intra în Rusia.

„Prezenta mea pe o lista a persoanelor considerate a fi indezirabile la Moscova imi intareste convingerea ca singura solutie pentru depasirea tuturor crizelor ramane dialogul & libertatile responsabile – inclusiv libertatea de a spune oricarei instante si oricarei puteri ca uneori poate gresi. Chiar si de la distanta, nimeni nu ma poate impiedica sa apreciez pe mai departe un popor care a luptat eroic chiar si atunci cand a fost modest condus si sa admir in continuare marea cultura ce a dat lumii pe Ceaikovski sau Cehov, Puskin, Lermontov, Dostoievski sau marii lor scriitori de azi. In rest, inca din copilarie am stiut sa fac diferenta dintre Leonid Brejnev si Alla Pugaciova. Cu atat mai mult astazi, ca profesor de Istorie, stiu ca regimurile trec si tarile raman”, a scris Cioroianu pe Facebook.

Adrian Cioroianu, Iulian Chifu, Eugen Tomac, Gheorghe Hategan si Tiberiu-Liviu Chodon, se afla pe lista cu cele 89 de persoane care au interdictia de intrare în Rusia.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.