De ce sa consumi usturoi pe stomacul gol? Iata cateva argument suficient de puternice incat sa te convinga:

Nu degeaba era inclus la loc de cinste in dieta zilnica a vechilor egipteni. Usturoiul are anumite proprietati exceptionale, iar consumul lui pe stomacul gol poate avea un efect miraculos asupra organismului. Usturoiul, numit pe buna dreptate “regele condimentelor”, a fost cultivat inca de acum mii de ani, fiind eficient in prevenirea si vindecarea multor boli. Nu ne mira sa aflam ca intr-un manuscris antic egiptean in care erau prezentate 800 de medicamente, 22 dintre acestea erau realizate pe baza de usturoi.

“In compozitia usturoiului regasim substante azotate, sodiu, potasiu, seleniu, calciu, magneziu, siliciu, acid sulfuric, acid fosforic, vitaminale C, D, B, fitosteroli si uleiuri esentiale. In plus, usturoiul este bogat in fitoncide, cum ar fi alicina, care se obtine prin distrugerea mecanica a plantelor – strivirea sau macinarea cateilor de usturoi. Conform anumitor cercetari, alicina are un puternic efect bacteriostatic care ajuta la vindecarea mai rapida a infectiilor. De asemenea, usturoiul poate lupta impotriva infectiilor fungice”, se arata pe livingtraditionally.com.

De ce sa consumi usturoi pe stomacul gol?

usturoi, catei usturoi, beneficii usturoi

Foto: HandmadePictures /Shutterstock.com

Conform anumitor studii, usturoiul consumat pe stomacul gol are efect de antibiotic. Usturoiul contine aproximativ 400 de ingrediente active si are efect antibacterian, antifungic si dezinfectant.

Un studiu efectuat de cercetatorii chinezi ne arata ca cei care mananca usturoi crud de cel putin 2 ori pe saptamana prezinta un risc mai mic cu 44% de a dezvolta cancer de gat.

Usturoiul contribuie la mentinerea sanatatii inimii si a functiilor cardiace in general. Aajuta la imbunatatirea circulatiei sangvine, dar si la scaderea nivelului de colesterol rau din sange.

Totodata, usturoiul consumat in mod frecvent poate intarzia evolutia anumitor afectiuni precum ateroscleroza. Usturoiul reduce sinteza trigliceridelor in ficat, prevenind astfel dezvoltarea aterosclerozei.

Usturoiul poate ajuta la scaderea hipertensiunii (mai ales pe cea sistolica) si la normalizarea tensiunii, ameliorand totodata anumite simptome care insotesc adesea hipertensiunea.

Usturoiul are si efecte vasodilatatoare, asigurand o buna circulatie a sangelui si impiedicand formarea de depuneri de grasimi pe artere. Hidrogenul sulfurat care se gaseste in usturoi are asupra vaselor de sange un efect de relaxare. Astfel , usturoiul poate contribui la prevenirea atacului cerebral sau al infarctului.

Usturoiul contribuie la o buna functionare a ficatului si a vezicii biliare, dar este benefic in acelasi timp si pentru intestine. Are un efect pozitiv si asupra stomacului, stimuland digestia si apetitul si combatand toxiinfectiile alimentare.

In compozitia usturoiului regasim alicina, o substanta detoxifianta care ajuta la mentinerea stresului sub control si la ameliorarea epuizarii psihice si fizice.

Usturoiul are un puternic efect detoxifiant si te ajuta sa scapi de paraziti si viermi intestinali, dar este eficient si in prevenirea anumitor boli precum tifos, diabet, depresie, anumite tipuri de cancer.

Usturoiul este de mare ajutor si in tratarea si ameliorarea anumitor boli respiratorii precum tuberculoza, pneumonie, bronsita, in astm, tuse convulsiva sau congestie pulmonara. Se spune ca in cazul tuberculezi, ustoroiul reprezinta un tratament naturist eficient. In acest caz trebuie consumata o capatana de usturoi pe zi, impartita in mai multe portii pe zi, consumate in diverse modalitati. Este de preferat ca usturoiul sa fie crud sau putin rumenit in cuptor.

Pentru a neutraliza mirosul neplacut al usturoiului, dupa un interval de o ora, puteti consuma un pahar cu lapte sau un pahar de apa cu suc proaspat de lamaie.
SURSA – garbo.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.