SCRISOARE DESCHISA

Cetăţene Klaus Werner IOHANNIS!

Te rog să mă contrazici, dacă germanii minoritari din România mai păstrează respectul pentru adevăr, că acest apelativ nu este de inspiraţie comunistă!
Apoi, oferă-mi cel puţin un motiv pentru care să renunţ a te considera un produs (politic) expirat al doctrinei comunistoide!
În al 3-lea rând fii amabil şi exprimă-ţi poziţia faţă de următoarele 9 chestiuni de mai jos dar, dacă esti incapabil ca urmare lipsei de autoritate ştiinţifică căci, istoria naţională este o ştiinţă, te întreb, în calitatea dumitale de preşedinte al republicii, vrei să mediezi între societatea română şi Academia României pentru aflarea adevărului cu privire la cele 9 chestiuni de mai jos?
Vreau, alături de toţi românii aflarea adevărului despre:
– cauzele care au dus la apariţia Mişcării Legionare în România şi despre rolul jucat de această mişcare în istoria României;
– lupta dusă de Mişcarea Legionară împotriva oligarhiei evreieşti din România interbelică;
– lovitura de stat din 23 august 1944 şi despre consecinţele acesteia asupra istoriei poporului român;
– rolul jucat de cominterniştii evrei în instaurarea regimului comunist în România;
– rolul jucat de cominterniştii evrei în genocidul antiromânesc săvârşit de statul comunist;
– comportamentul poporului şi statului român, condus de Ion Antonescu, faţă de evrei, în timpul celui de al doilea război mondial;
– rolul transnaţionalilor evrei în lovitura de stat din 22 decembrie 1989 şi despre consecinţele acesteia asupra istoriei poporului român;
– rolul jucat de transnaţionalii evrei în instaurarea regimului cleptocratic postcomunist;
– rolul jucat de transnaţionalii evrei în genocidul antiromânesc săvârşit de statul cleptocratic postcomunist.

Mircea ŞERBAN, jurnalist
Buciumi, Maramureş 22 august 2015

sursa- http://www.cronicaviseuana.ro/2015/08/scrisoare-deschisa-2/

NR Mircea Șerban a fost corespondent al departamentelor pentru limba romana, intre 1991-1997 pentru Europa Libera, 1992-2001 BBC si 1994-1996 Deutsche Welle. Fondator si editor al primei publicatii a orasului Viseu de Sus – „Comunicator”.

mircea

loading...

1 COMENTARIU

 1. Sunt unul din generatia mintita imediat dupa razboi… in cl. a 5-a am avut dascal de istorie pe dl. Mârza, unul din ostasii detasamentului „Mihai Viteazu”, om cine ne-a vorbit despre ororile din Siberia dar, abea azi ma intreb: care sa fi fost pretul pe care l-a platit spre a putea fi lasat acasa?
  La 13 ani am fost prins ascultand -pitit langa gardul militiei din Viseu de Sus, emisiunea lui Cornel Chiriac „Metronom” de la Europa Libera si peste ani, cand am ajuns sa lucrez pentru cel mai iubit post de radio al generatiei mele, bucuria mea a fost imensa!
  Nu am fost membru UTC sau PCR iar, in perioada „legii parazitului social” era cat pe ce sa fiu arestat dar, sansa mea a fost aceea ca in nomenclatorul meseriilor nu figura profesiunea de sculptor iar, diploma de bacalaureat al liceului de arta Baia Mare m-a salvat de furia militianului!
  Lucrarea lui Alex Mihai Stoenescu si Gheorghe Buzatu -„23 august 1939 -23 august 1944″, aparuta la o editura din Chisinau (oare de ce la Bucuresti nimeni nu o reediteaza?!), e devenit proba veritatii culpei celor care au condus si (inca?) mai conduc Romania dar, prin tacere si lipsa de atitudine ea transleaza si inspre o culpa colectiva de aceea, am datoria sa cer IMPLICAREA ACADEMIEI ROMANE in clarificarea -cu dovezi, a perioadei, pe care oameni platiti de afara si de la Bucuresti, o condamna la uitare!
  Soliticit pe aceasta cale, lui MIHAI I sa faca public detaliile colaborarii sale cu STALIN!
  Cer fiecarui jurnalist independent, oamenilor liberi, implicarea pentru ca singurul for stiintific competent -Academia Romana, sa se implice pentru aflarea adevarului cu privire la cele 9 puncte din scrisoarea deschisa adresata cetateanului Klaus Iohanis -Presedinte al Republicii Romania!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.