Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica (PSD), a fost sanționat de Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce-a spus că Iohannis are ‘mutră de nazist’, potrivit site-ului buletindecarei.ro.

„În fapt, sesizarea făcută de către filiala satmareană a FDGR și ACL Satu Mare, prin Av. Adrian COZMA, copreședinte TNL Satu Mare, a vizat afirmația făcută într-o  emisiune televizată de catre d-nul Coica Costel Dorel, la adresa domnului Klaus  Johannis, respectiv că are <mutră de nazist>’”, potrivit sursei citate.

Astfel, primarul municipiului Satu Mare a jignit, prin afirmația respectivă, concetățenii de etnie germană, doar ca să mai smulgă câteva voturi pentru candidatul PSD, Victor Ponta.

În motivarea deciziei sale, CNCD a considerat astfel de afirmații, făcute la acest nivel, foarte periculoase.

CNCD i-a recomandat lui Dorel Coica „să-și revizuiască limbajul folosit în intervențiile publice, în vederea respectării legislației în vigoare”.

Mai mult de atât, CNCD a dispus „obligarea domnului Coica Costel Dorel să publice în mass-media un rezumat al prezenței hotărâri de constatare, conform art.26, alin.2,din  O.G.137/2000, privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, cu modificările și completările ulterioare.”

„Până la aceasta dată, dispozițiile și recomandările CNCD au fost ignorate de către PSD-istul Dorel Coica. Primarul însă, ar trebui să le îndeplinească întocmai”, a precizat Copreședintele TNL Satu Mare, Adrian Cozma, potrivit B1.

loading...

6 COMENTARII

  1. Dar concetățenii aceștia de origine germană nu s-au simțit jigniți când FDG s-a pretins succesorul organizației naziste Grupul Etnic German, în scopul redobândirii unor imobile din Sibiu confiscate legal, nu abuziv, de statul român (nu de comuniști!) de la acea organizație nazistă?

  2. Pai el se revendica din nazisti , nu trebuie sa-l faca nimeni . De remarcat faptul ca este pentru prima data cand numele nazistului este scris corect : JOHANNIS .

  3. Domnul ,Presedinte ,profesor ,KLAUS WERNER JOHANNIS ,are ,,mutra de nazist ,, ? Cineva da verdictul ca ,,se revendica din nazisti,, …Invective din partea cuiva care nu poate proba nimic ;nu a existat ,nu exista un studiu stiintific sa fi stabilit un portret tipic al nazistului . Un penibil comentator insinueaza o ,,revendicare din ….,, Concluzia este ca nu are probe si ca nu are bun simt ,dar de unde nu e….(nu spun ce ,se subantelege ) nu se cere .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.